100 Whey

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

АгроФила ЛАДНО ЦЕДЕНО СОНЧОГЛЕДОВО МАСЛО 750 мл

АгроФила ЛАДНО ЦЕДЕНО СОНЧОГЛЕДОВО МАСЛО 750 мл
АгроФила

ЛАДНО ЦЕДЕНО СОНЧОГЛЕДОВО МАСЛО 750 мл

нема во моментот

Информација за производот: АгроФила ЛАДНО ЦЕДЕНО СОНЧОГЛЕДОВО МАСЛО 750 мл

Низ вековите, сончогледовите семиња играле значајна улога во човечката исхрана, како извор на високо хранливо масло за исхрана. Лупените семиња содржат повеќе од 60% масти, од кои во просек, 88% се незаситени масти. Природно исцеденото масло од сончогледово семе, ладно цедено и нерафинирано, има светло жолта до златно жолта боја, и го носи мирисот и вкусот на сончогледовите семиња.
Фила сончогледовото масло е добиено од најквалитетни семиња. При процесот на ладно цедење температурата не надминува повеќе од 45°Ц, со што во ова масло се задржани сите природно присутни и високовредни состојки. Тоа е богато со незаситени масни киселини и со витамин Е, што не се отстранува од маслото со постапката на ладно цедење.Не содржи конзерванси ниту други адитиви.

Состав:

Енергија: 120кцал/502кЈ
Вкупни масти: 14г
Полинезаситени масти: 10г
Заситени масти: 1г
Холестерол: 0г
Мононезаситени масти:3г
Протеини: 0г
Вкупни јаглени хидрати: 0г
Калциум, натриум, железо: 0г

Употреба:

Се користи како масло за салати, преливи, мајонези, супи, варива и сл.

Tyxo.bg counter