Optimum Nutrition Топачи на масти

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

АгроФила МАСЛО ОД СЕМКИ ОД ТИКВА 250 ml

АгроФила МАСЛО ОД СЕМКИ ОД ТИКВА 250 ml
АгроФила

МАСЛО ОД СЕМКИ ОД ТИКВА 250 ml

нема во моментот

Информација за производот: АгроФила МАСЛО ОД СЕМКИ ОД ТИКВА 250 ml

Ова е свежо исцедено масло од тиквини семки. Тиквините семки даваат темнозелено, меѓутоа извонредно вкусно масло. Методот на ладно цедење овозможува во маслото да се задржат оригиналниот, богат вкус на тиквините семки и темнозелената боја на природното нерафинирано масло, што означува висока содржина на хлорофил.
Маслото од тиквини семки содржи висок процент од двете есенцијални масни киселини (омега 3 и омега 6), што го прави високо хранливо и корисно масло во исхраната. Маслото од тиквини семки им дава деликатесен вкус на сите видови салати, посебно на салатите од зелен лист и компир салатите.

Состав:

Енергија: 120кцал/502кЈ
Вкупни масти:14г
Полинезаситени масти: 5,9г
Заситени масти: 2,4г
Мононезаситени масти: 5,5г
Протеини:0г
Вкупни јаглени хидрати: 0г
Калциум, натриум, железо: 0г
Холестерол: 0г

Употреба:

Се користи како маслоза салати, преливи, мајонези, супи, варива и сл.

Tyxo.bg counter