Pump Food

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Атлета на Македонија 2010

Од дата: 12-11-10 г.

Оваа година како и предходните години се одржа државното првенство во бодибилдинг „ АТЛЕТА НА МАКЕДОНИЈА 2010 “ во Домот на културата во Битола. Оваа година за прв пат имаше натпреварување во Bench press. Вкупниот број на пријавени натпреварувачи изнесуваше 16 и 2 натпреварувачи во кревање бенџ.

 

 

ОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ


Јуниори
1. Бобан Наумовски
2. Љупчо Дамчевски
3. Томе Николовски
4. Александар Поповски
5. Петар Илиевски

Лесна
1. Сергеј Цветковски
2. Игор Начевски

Средна
1. Гоце Мојсовски
2. Александар Стојменов
3. Валентин Талевски

Тешка
1. Зоран Лазаревски

Ветерани
1. Пеце Котевски
2. Перо Лазаровски

Жени-боди-фитнес ОПЕН
1. Бојана Васиљевиќ - Србија
2. Александра Маџароска - Македонија
3. Ѓениќ Душица - Србија
4. Тереза Пантелиќ – Македонија

Бенџ прес - максимум со 100 кг.
1. Ѓорѓи Ангеловски- 24
2. Поповски Стефан – 16

Апсолутна категорија
1. Зоран Лазаревски
2. Гоце Мојсовски
3. Бобан Наумовски
4. Сергеј Цветковски
5. Пеце Котевски

 

Оваа година проработи и хуманоста кај нашите натпреварувачи. Најубав гест е одлуката да дел од паричните награди се дадат во добротворна цел во детската болница во Битола од страна на Гоце Мојсовски и Пеце Котевски.

Tyxo.bg counter