100 Whey

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Биолошки или интегрален леб?

Од дата: 13-11-12 г.

Интегралниот леб се добива од мелено интегрално зрно, кое не минало низ индустриски третман, како рафинирањето. Затоа ги содржи сите важни состојки од зрното. Различно е интегриран или типот на интегралното од бело брашно кое е помешано со трици.

Кај биолошкиот, пак, леб, житариците се одгледуваат и се приготвуваат без никакви хемиски средства, ѓубрива или средства против штетници. При препознавањето на лебот на прв поглед, бидете претпазливи: интегралниот е целосно светло кафен, додека биолошкиот има потемни и посветли нијанси.

Tyxo.bg counter