Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

БОДИБИЛДИНГ ДИЕТА

Од дата: 15-11-12 г.

Бодибилдинг диетата е создадена за зголемување на мускулна маса и намалување на телесните масти. Се препорачува земање на многу протеини и сложени јаглехидрати, како пченкарен леб, компири, ориз. Постојат многу варијации на бодибилдинг диетата, но важните состојки остануваат исти, да се задржи силата, за да може да се исполни бодибилдинг програмата.

Бодибилдинг диетата го ограничува внесот на калориите прифатени од спортистите, за мажот тие се од 2500 до 5000 калории дневно, а за жена тие се од 1500 до 3000. Различните калории се внесуваат во зависност од обемот и нивото на исполнување на вежбите. Различните варијации на бодибидлинг програмата нудат различен однос на видовите хранливи материи. Некои препорачуваат 40% јаглехидрати, 40% протеини и 20% масти. Повеќето диети препорачуваат земање на додатоци во исхраната. Диетата задолжително подразбира вежбање во фитнес од 3 до 7 пати неделно. Kако што споменавме ќе консумирате сложени јаглехидрати и многу протеини. Јадете ориз, компири, пилешко, телешко, зелка, риба, внимавајте со овошјето, бидејќи тие содржат шеќери. Прекинете со внесување на слатко и газирано. Внимавајте со интегралниот леб. Тој не е ништо повеќе од обичен, но бојадисување леб. Имате целосна слобода да јадете од наброените намирници како речиси задолжително е да земате месо на пладне и навечер.

Tyxo.bg counter