Optimum Nutrition : Специјални формули

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Вести Спорт : Здравје

Витамин Е штити од рак на црниот дроб

Од дата: 15-10-12 г.

Без сомнение витамините се корисни за нашиот организам и му помагаат да одржува висок имунитет против куп болести и бактерии. Научниците од Шангај откриле дека посебно витаминот Е е особено важен за д...

Прочитајте повеќе

Сон­чог­ле­д про­тив вос­па­ле­ни­ја

Од дата: 15-10-12 г.

Иа­ко сон­чог­ле­дот е поз­нат ка­ко ко­рис­на ин­дус­три­ска бил­ка, по­мал­ку се знае оти ве­неч­ни­те лив­чи­ња од цве&sh...

Прочитајте повеќе

Со многу кафе до слепило?!

Од дата: 09-10-12 г.

Секојдневното пиење на големи количини на кафе го зголемува ризикот од губење на видот и појава на слепило. Американските научници велат дека под големи количини се подразбираат дневно пиење на повеќе...

Прочитајте повеќе

Благотворното дејство на прополисот

Од дата: 04-10-12 г.

Покрај тоа што го зајакнува имунитетот, прополисот помага при одредена болест со тоа што ги ублажува симптомите, лечи кашлица, воспаление на грло, крајници и синуси. Прополисот е природен антибиотик,...

Прочитајте повеќе

Тајните на антибиотиците

Од дата: 03-10-12 г.

Некому му го спасуваат животот, а на други им создаваат здравствени проблеми. Некои се купуваат без рецепт, што не е препорачливо, а по закон и е забрането да се продаваат без лекарско одобрение. Друг...

Прочитајте повеќе

Жените имаат повеќе бактерии од мажите

Од дата: 28-09-12 г.

Новото истражување покажа дека повеќе различни видови бактерии можат да се најдат на рацете на жените отколку на рацете на мажите.Истражувањето спроведено на американскиот „University of Colorad...

Прочитајте повеќе

Косата забрзано опаѓа во есен

Од дата: 25-09-12 г.

Во есен забрзано губиме влакна, а тоа е вообичаена реакција на летните излагања на сончева светлина кои доведуваат до засилено лачење на хормони. Фазата во која опаѓа косата трае од четири до шест не...

Прочитајте повеќе

Медитеранската храна го штити здравјето на децата од астма

Од дата: 24-09-12 г.

Според резултати од истражување на мексикански научници, медитеранската исхрана може да ги заштити децата од развој на астма и алергиски ринитис. Резултатите од студијата спроведена во Мексико даваат...

Прочитајте повеќе

Помалку стрес со цинк

Од дата: 24-09-12 г.

Совршената комбинација на белковини и цинк можеме да ја најдеме во рибата и во морските плодови, и во интегралниот леб и во јајцата (кои сепак не треба да се јадат пречесто). Заради ова, на овие нами...

Прочитајте повеќе

ЗОШТО ЕСЕНТА Е ДОБРА ЗА ЗДРАВЈЕТО?

Од дата: 24-09-12 г.

Ви претставуваме кои се здравствените предосноти од доаѓањето на есента. Овошје и зеленчук – пазарите се преполни со свежо овошје и зеленчук, јаболките се нешто што мора да го консумирате сек...

Прочитајте повеќе

Прва   2  3  4  5  6  7  Избери 
Tyxo.bg counter