Optimum Nutrition : Специјални формули

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Како растат мускулите во текот на ноќта

Од дата: 07-09-12 г.

Науката: Вашето тело ослободува најголем бран на хормони за растење во текот на REM фазата од спиењето. Ако имате доволна количина на протеини во вашиот систем, тој ќе ги искористи и ќе создаде поголеми мускули.

Исто така, вашите мускули ќе го добијат протеинот во текот на ноќта, и со тоа нема да бидат гладни.

Што да јадете: Бавно варење на протеините, како што се пилешкото или мисиркиното месо се идеална храна.

Исто така, може да се обидете со сирење што содржи помалку масти, парчиња ананас или бадеми кои содржат здрави масти и кои помагаат во бавното варење на храната.

Што да пиете: Шејковите направени од казеин бавно ги ослободуваат протеините.

Добра опција се и BSN Syntha-6 или Labrada Prо V60 Plus (затоа што брзо се варат, а сурутката не е најдобар избор во овој случај).

За уште поголема добивка, измешајте пет грама креатини, BCAA и глутамин.

Можете да ги додадете во вашиот шејк одделно или да ги добиете сите во еден производ, како што е VPX No Synthesize.

Tyxo.bg counter