Pump Food

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Лозовиот лист е лековит

Од дата: 31-10-12 г.

Кога некого ќе прашате за што служи лозовиот лист, како од топ ќе одговорат - за сарма, но малкумина знаат оти тој има и лековити карактеристики. Во народната медицина најчесто се употребува во лекувањето на дијареја, лоша циркулација, проширени вени, нередовна менструација, хемороиди, но и бубрезите да се исчистат од песок или од камен.

За подобра циркулација се препорачуваат две раце свежи и ситно исечкани лозови листови да се варат 15 минути во еден литар вода.

Tyxo.bg counter