Pump Food

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Магнезиумот ги штити нервите

Од дата: 22-09-12 г.

Зелениот зеленчук, авокадото, јаболките, немасното месо, житариците и особено рибизлите и боровниците се идеална храна за нервите: сите тие намирници содржат магнезиум.

Овој минерал е неопходен бидејќи го помага снабдувањето на клетките со кислород кој им е неопходен за работа. Тој воедно е важен за мускулатурата, а помага и при нервозата, главоболките и несоницата.

Tyxo.bg counter