Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Савинова се омажи, па остана без милион долари

Од дата: 15-08-12 г.

Руската атлетичарка Марија Савинова, нема да ја довие наградата од милион долари која Чељабинската област ја доделува ако спортистите од овој крај освојата златна медала на Олимписките игри во Лондон. Савинова која потекува од Чељабинската област се омажила а по свадбата се пресели во Москва. Сепак, и власите од Московската област најавија дека богато ќе ја наградат Марија Савинова, иако засега не се знае точната сума.

Инаку, локалните власти на Чељабинската област на сите олимписки шампиони од нивниот регион им даваат награда од фантастични 1.000.000 американски долари. Ваква награда ќе добие џудистот Мансур Исаевза освоеното злато, а бронзата на Анастасија Барашњикова ќе биде наградена со 50.000 долари.

Tyxo.bg counter