Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

СМОКВИ ЗА ЗДРАВЈЕ И ВИТКО ТЕЛО

Од дата: 01-06-13 г.

Без разлика дали ги јадеме суви или свежи, смоквите се извор на здравје и благотворни состојки за нашиот организам.

Содржат голема количина на калциум и калиум, минерали кои се важни за здравјето на коските, кожата и за добро функционирање на многу органи. Затоа смоквите се препорачуваат особено на старата популација.

Смоквите го забрзуваат метаболизмот, бидејќи се богати со органски влакна.

Смоквата е одлична и за срцето и за прочистување на крвните садови.

Смоквите се составен дел од многу диети, токму заради фактот што се голем извор на витамини и минерали, а имаат мала калориска вредност.

Исто така смоквите го намалуваат крвниот притисок, благодарение на минералот калиум, кој е одговорен за негова регулација.

Tyxo.bg counter