Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Сокот од краставица ја подмладува кожата

Од дата: 01-02-13 г.

Свежата краставица содржи 40 отсто калиум, 10 отсто натриум, 7,5 отсто калциум, 20 отсто фосфор и 7 отсто хлор. Овој сок е едно од најдобрите средства за стимулирање на мочањето. Благодарение на таа особина, сокот од краставицата е мошне ценет и корисен. Но, тоа не е неговото единствено исцелувачко средство - сокот го поттикнува растот на косата, ги зацврстува ноктите, ја тонизира и ја подмладува кожата.
Сокот од краставицата го нормализира крвниот притисок, па затоа им се препорачува на лицата со хипертензија и со хипотензија. Покрај тоа, тој е незаменливо средство во лекувањето на кожните болести. Со мешањето на сокот од краставица со сокот од моркови се зголемува квалитетот. Таквата комбинација е одлично средство против ревма.

Tyxo.bg counter