Optimum Nutrition Топачи на масти

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Тактики за да ја победите настинката

Од дата: 13-11-12 г.

Обилен и здрав доручек, и тоа што порано е првиот чекор во борбата против преладата. Ова е природен борец поротив висуите и ако го пресконувате, ќе го намалите и неговото влијание за 17 проценти. Затоа најпаметно е денот да го започнете со зобни снегулки и многу бобинки, кои се одличен антиоксиданс. Еве уште некој трик:

Активните се поотпорни

Луѓето кои редовно вежбаат имаат 25 проценти помали Шанси за инфекција на дишните патишта, од оние кои сакаат да се излежуваат, тврдат американските научници. Не само што потешко се разболуваат туку и преладата пократко им трае. 

Месо и јајаца 

Наместо лесна супа од зеленчук и немсно пилешко месо за ручек, подобро изберете јадење кое е полно со протеини. Црвено месо, јајца, риба, млеко...сето ова го гради имунолошкиот систем и хормоните кои ја потикнуваат одбрната на организмот од прелади. 
Задолжително зелен чај 

Во текот на целиот ден добро е да пиете зелен чај барем по три чаши. Зелениот чај од сите чаеви има најмногу антиоксиданси и флавониди кои го јакнат имунитетот и штитат од прелада и грип. Плус имаат и Ц витамин. 

Стоплен нос-прва линија на одбраната 

На ниски тепмератури најважно е што потопло да се облечени и така ќе се одбраните од вируси. Но најважно е да се заштити носот. Во него се наоѓаат влакненца на кои миора да им е топло за да ве заштит од бактерии и вируси. 

Осума часа сон за имунитет

Ако го скратите сонот за 40 проценти, односно ако спиете 4 наместо 8 часа, ќе го намалите имунитетеот за 50 проценти. Телото најдобро се брани од вирусите, ако секој ден спие по осум часа.

Сол и вода ублажуваат воспаление 

Ако секојдневно правите гаргара со тола слана вода тоа ќе ви помогне против воспелние на грлото. Исто така секојдневно ставајте во ностот солени капки.

Tyxo.bg counter