Optimum Nutrition : Специјални формули

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

ЦВЕКЛОТО Е ПРИРОДЕН ЛЕК ПРОТИВ СТАРЕЕЊЕ И АНЕМИЈА

Од дата: 24-04-13 г.

Цвеклото е природен: антибактерик, антикарцином, антиоксидант, диуретик, детоксикант…

Оваа лековита билка се користела како лек уште пред 2000 години. Сокот од цвекло го регенерира црниот дроб, и го спречува стареењето на организмот. Уште во раната медицина цвеклото претставувало лек за крвта, поточно лечење на слабокрвноста. Цвеклото исто така успешно го регулира крвниот притисок. Се препорачува и при висока температура. Семето од цвекло се употребува како терапија за лечење на тумор на гениталиите и цревата.

Нутриционистите велат потемното и долгнавесто цвекло е побогато со хранливи состојки.

Докажано е дека луѓето кои често консумираат цвекло го забавиле стареењето на кожата и целиот организам.

Tyxo.bg counter