100 Whey

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

IFBB Европско првенство 2011, мажи бодибилдинг, класичен бодибилдинг и мешани двојки за аматери

Од дата: 23-05-11 г.

На 23.05.2011 год. во Софија соседна Бугарија, се одржа Европско првенство во боди билдинг. На овој натпревар македонскиот натпреварувач Зоран Колевски во категоријата до 85 кг. се закити со титулата европски шампион.

Бугарија исто така се претстави повеќе од импресивно. На Европското првенство во бодибилдинг и фитнес, Бугарија освои 4 европски шампионски титули, како и второто место во крајното екипно првенството што се одржа во Софија.
На Европското првенство во бодибилдинг и фитнес, со титули се закитија Константин Паскалев (класичен боди билдинг, категорија до 171 см), Цветан Цветанов (Категорија до 65 кг.), Ѓунај Мустафа (Категориј до 70 кг) и Апсолутен европски шампион – Христомир Христов (Категорија до 80 кг ).

Табелата на финалистите од финалната вечер, по освеини титули ексклузивно само тука можете да ја погледнете:

Табела на Финалисти:

КАТЕГОРИЈА
Класичен БОДИ БИЛДИНГ ДО 168 СМ

1 место – Томаш Лукач – Чешка
2 место – Пјотр Заниевски – Полска
3 место – Давут Сикмаз – Турција
4 место – Џанкарло Ла пијана – Италија
5 место – Денис Тито – Молдавија
6 место – Хуан Мануел Менендес – Шпанија
КАТЕГОРИЈА
Класичен БОДИ БИЛДИНГ ДО 171 СМ

1 место – Константин Паскалев – Бугарија
2 место – Николае Кристеа – Романија
3 место – Умут Ишик – Турција
4 место – Денс Вдовиченко – Русија
5 место – Роберт Козиелски – Полска

КАТЕГОРИЈА
Класичен БОДИ БИЛДИНГ ДО 175 СМ

1 место – Прземислав Зоковски – Полска
2 место – Антонио Вито Лудовико – Италија
3 место – Роберт Яковлевич – Србија
4 место – Угур Шезер – Турција
5 место – Волкан Ялвач – Турција
6 место – Павле Бартоничек – Чешка

КАТЕГОРИЈА
Класичен БОДИ БИЛДИНГ ДО 180 СМ
IFBB Европско првенство 2011, мажи бодибилдинг, класчен бодибилдинг и мешани двојки за аматери 7

1 место – Олександър Кисли – Украина
2 место – Андреј Шмит – Русија
3 место – Александар Каменски – Русија
4 место – Паскал Вилхелм – Франција
5 место – Давид Дамасик – Полска
6 место – Джозепе Бранкачио – Италија

КАТЕГОРИЈА
Класичен БОДИ БИЛДИНГ НАД 180 СМ

1 место – Станислав Линдовер – Русија
2 место – Людош Малинак – Словенија
3 место – Харалд Шобер – Австрија
4 место – Мустафа Озкан – Турција
5 место – Филип Течлав – Полска
6 место – Сергеј Горенков – Украина

КАТЕГОРИЈА
БОДИ БИЛДИНГ МАЖИ ДО 65 КГ

1 место – Цветан Цветанов – Бугарија
2 место – Онур Ума – Турција
3 место – Радослав Ангелов – Бугарија
4 место – Андреас јаде – Германија
5 место – Петар Крбот – Хрватска

КАТЕГОРИЈА
БОДИ БИЛДИНГ МАЖИ ДО 70 КГ

1 место – Ѓунај Мустафа – Бугарија
2 место – Андреј Јармо – Украина
3 место – Борис Гьобъл – Германија
4 место – Герасим Драгнев – Бугарија
5 место – Михал Вернеровски – Полска
6 место – Роберт Хорват – Хрватска

КАТЕГОРИЈА
БОДИ БИЛДИНГ МАЖИ ДО 75 КГ

1 место – Еужен Стол – Германија
2 место – Валентин Ражанков – Бугарија
3 место – Сергеј Поврезнюк – Русија
4 место – Пламен Николовски – Бугарија
5 место – Јан Сотак – Словачка
6 место – Роберт Хенглер – Германија

КАТЕГОРИЈА
БОДИ БИЛДИНГ МАЖИ ДО 80 КГ

1 место – Христомир Христов – Бугарија - Апсолутен Европски Шампион. 
2 место – Сергеј Симонов – Русија
3 место – Едвард Дерзапф – Германија
4 место – Ченгихан Идждир – Турција
5 место – Джорджио Формизано – Италија
6 место – Мирослав Ханак – Чешка

КАТЕГОРИЈА
БОДИ БИЛДИНГ МАЖИ ДО 85 КГ
Зоран Колевски

1 место – Зоран Колевски – Македонија
2 место – Виктор Шумински – Украина
3 место – Петар Борисов – Бугарија
4 место – Жимон Лада – Полска
5 место – Офер Затрчав – Израел
6 место – Хенади Ткаченко – Украина

КАТЕГОРИЈА
БОДИ БИЛДИНГ МАЖИ ДО 90 КГ

1 место – Ладислав Куздер – Словачка
2 место – Якуб Потоски – Полска
3 место – Никола Карпук – Украина
4 место – Ердал Утар – Турција
5 место – Андреј Косенко – Русија
6 место – Ридван Коч – Турција

КАТЕГОРИЈА
БОДИ БИЛДИНГ МАЖИ ДО 100 КГ
IFBB Европско првенство 2011, мажи бодибилдинг, класчен бодибилдинг и мешани двојки за аматери 8

1 место – Стефан Хавлик – Словачка
2 место – Миха Зупан – Словенија
3 место – Владимир Ашчелов – Русија
4 место – Георги Славов – Бугарија
5 место – Мохамед Белашене – Франција
6 место – Ралф Децелис – Малта

КАТЕГОРИЈА
БОДИ БИЛДИНГ МАЖИ НАД 100 КГ

1 место – Михаил Сидоричев – Русија
2 место – Симоне Константин – Италија 3 место – Симоне Марсел – Италија
4 место – Тимучин Канела – Турција
5 место – Димитриј Голубочкин – Русија
6 место – Билгехан Коч – Турција

КАТЕГОРИЈА БОДИ БИЛДИНГ мешани двојки

1 место – Бианче Копола и Ралф Децелис – Малта
2 место – Џулијана Орлова и Станислав Линдовер – Русија
3 место – квизови Серхалми и Арис Хаджипанай – Кипар
4 место – Волкан Ялвач и Пинари Елма – Турција
5 место – Турк Едебали и Мустафа Гюран – Турција

На следните линкови можете да ги погледнете делови од Европското првенство 2011:

http://www.youtube.com/watch?v=JJYf5aod-do

Tyxo.bg counter