Optimum Nutrition : Специјални формули

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

NOX 3 180 таб. – Universal Nutrition

Од дата: 11-05-11 г.

NOX3 е производ, чија формула се базира на најновата форма амино киселина со Л-аргинин, аргинин алфа-keтоглутарат (AAKG). Тој на  природен начин ја  стимулира синтеза на азотоксид.Научниците  го открија азотоксид кон крајот на 90-тите, кога тие се обиделе да  го откријат механизмот со кој аргининот  е одговорен за опуштање на крвните садови и за регулирање на  нивниот тонус а со тоа и намалување на крвниот притисок. Откриено е дека азотоксид  има клучна улога во подобрување на циркулацијата, но исто така и широк спектар на други физиолошки процеси, како на пример поттикнување на растот на мускулната маса и поддршка на имунолошки систем. Во отсуство на азотоксиданс, мускулен раст  значително се забавува.

Интензивните тренинзи и  тешки спортови бараат добра физичка состојба. Поради големиот напор, мускулите во даден момент откажуваат и неопходно е  да се прекине тренингот и да се одмори. Ова претставува лимитирачки фактор за мускулен  развој и стекнување на максимална издржливост. Причината за овој феномен е недостигот на кислород, која може да се надмине со соодветно надополнување.Кога  кога кислород и хранливи материи стигнат до мускулите клетки, тие почнуваат да се произведува енергија и сила. Со цел да се олесни протокот на кислород до клетките, потребно е присуство на азотоксиданс  чија синтеза  ја  помага NOX3. Тој има улога на вазодилатор  - го подобрува протокот на материјата, го забрзува  протокот на кислород и крвта и ги збогатува мускулите со  хранливи состојки .Со ова мускулите можат да се напрегнат и оптеретат до максимум. UNIVERSAL NUTRITION ја произведува оваа, посебна подобрена и значително поефикасна формула, која, покрај аргинин алфа-ketoglutarata (AAKG), содржи алфа-ketoglutarat орнитин (OKG), кој исто така е вазодилатор со многу големо антикатаболичко делување. која е од суштинско значење за заштита и опоравување на мускулите после тренинг. Покрај тоа, аргинин и орнитин во комбинација го подобруваат  лачење на хормонот за раст  (Gh). Оваа комбинација претставува е многу поефикасна и поекономично формула. NOX3 обезбедува:

- Побрз проток на крв која ги обезбедува  клетките со кислород и ефикасен проток на хранливи материи,
- Зголемување на достапноста на протеинска синтеза,
- Зголемување на силата и издржливоста,
- Побрзо опоравување и регенерација на ткивото,
- Максимално оптоварување и употреба на мускулите,
- Континуирана напумпаност и мускулната дефиниција,
- Зајакнување на имунолошкиот систем,
- Го забрзува метаболизмот на глутамин и аргинин,
- Ја подобрува сексуалната функција кај мажите.


http://www.gladijatori.com/universal-nutrition-nox-3_p684.html
САМО ВО ПРОДАВНИЦИТЕ НА ГЛАДИЈАТОРИ ВО БИТОЛА И СКОПЈЕ:

Продавница Гладијатори 1 – ул. Далматинска бр.8 (Стара Чаршија) Битола тел: 047 241588  моб: 071 309454

Продавница Гладијатори 2 – ул. Васко Карангелевски бр. 60-1/4 (Градски Реонски Пазар) Битола тел: 047 252109  моб: 071 309459

Продавница и Фитнес Центар – Гладијатори 3 – ул. П.П. Његош бб (во улицата на Ѕвончарите) Битола тел: 047 242499  моб: 071309652

Продавница Гладијатори СК – ул. Ѓуро Ѓаковиќ бр. 18/4 (спроти Грчка Амбасада) Скопје тел: 02 6090440  моб: 072 274259

За повеќе информации, можете да ме контактирате на:

Магацин: дооел ГЛАДИЈАТОРИ

ул. Ѓорѓи Сугарев бр.104

7000 Битола

Р. Македонија

тел: +389 47 24 09 95

моб: +389 70 26 93 87

skype: gladijatorim 

Facebook: Gladijatori Bitola

www.gladijatori.com

www.bodybuilding.com.mk

shop@gladijatori.com

Tyxo.bg counter