100 Whey

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Роза Канина ЧАЈНА КОМБИНАЦИЈА ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА ЖОЛЧНИ И ЦРНОДРОБНИ БОЛЕСТИ 100 гр

Роза Канина ЧАЈНА КОМБИНАЦИЈА ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА ЖОЛЧНИ И ЦРНОДРОБНИ БОЛЕСТИ 100 гр
Роза Канина

ЧАЈНА КОМБИНАЦИЈА ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА ЖОЛЧНИ И ЦРНОДРОБНИ БОЛЕСТИ 100 гр

нема во моментот

Информација за производот: Роза Канина ЧАЈНА КОМБИНАЦИЈА ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА ЖОЛЧНИ И ЦРНОДРОБНИ БОЛЕСТИ 100 гр

ПОВАЖНИ СВОЈСТВА - холагогно, холеритично,антихепатотксично, хепатопротективно, цикатризантно, антимикробно, стомахитично, адстрингентно, антиинфламаторноаперитивно, дигестивно, роборантно,фебрифугно и сл.

ДЕЈСТВА - изразено антитоксични дејства, антимикробни антисептички и антивирусни дејства. (црн дроб, жолчка, панкреас) ги подобрува, апетитот, варењето и ресорпцијата на храната, ја подобрува функцијата и работата на црниот дроб, жолчка и панкреас, ја подобрува крвната слика, ја зголемува одбранбената способност на организмот, има регенеративни својства, кај хепатоцитите и други клетки во организмот, ги штити слузниците на стомачните органи и регенерира оштетените ресички, има позитивно влијание за уредување на стомачните сокови, против гастрит, за чистење на жолчното кесе од талози, песок и камења, воспаленија на жолчката, црниот дроб и панкреасот, помага при акутен и хроничен панкреатит, ги нормализира ензимите (холестерол и триглецериди) амилазата и липазата, го уредува лачењето на инсулинот и помага при лечење на дијабет. Има широк спектар на споредни дејства во комбинација со други чајни мешавини.

Состав:

b. alba

ch. majus

th. majus

th. chamaedrus

h. perforatum

a. eupatorija

Употреба:

супени лажици од чајот се попаруваат со 1 литар вода што врие, се покрива и се остава да отстои 2 сата. Се процедува и се пие 4 до 5 пати по 200 мл , на празен стомак. Во зависност од дијагнозата, се комбинира со другите чајни комбинации и исхрана.
Нема нус појави со лекарства, медикаменти, не ствара навики и нема штетни дејства
Може да се користи и како превентивно средство, подолго време.

Tyxo.bg counter