Optimum Nutrition Топачи на масти

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Роза Канина ЧАЈНА КОМБИНАЦИЈA ПРОТИВ БОЛЕСТИ НА ЖЕНСКИТЕ ПОЛОВИ ОРГАНИ 100 гр

Роза Канина ЧАЈНА КОМБИНАЦИЈA ПРОТИВ БОЛЕСТИ НА ЖЕНСКИТЕ ПОЛОВИ ОРГАНИ 100 гр
Роза Канина

ЧАЈНА КОМБИНАЦИЈA ПРОТИВ БОЛЕСТИ НА ЖЕНСКИТЕ ПОЛОВИ ОРГАНИ 100 гр

нема во моментот

Информација за производот: Роза Канина ЧАЈНА КОМБИНАЦИЈA ПРОТИВ БОЛЕСТИ НА ЖЕНСКИТЕ ПОЛОВИ ОРГАНИ 100 гр

ПОВАЖНИ СВОЈСТВА -диуретични,дијафоретични ,антибактериски,антивирусни хемостатични,спазмолитични,антицистични,антиревматични,антитуморски и сл.

 ДЕЈСТВА - помага при болести на женските полови органи и мокрачниот систем,бактериолошки, антимикробни и антивирусни проблеми. Воспаленија на јајниците, јајцеводите, мокрачните канали и бубрези, матка, бактерии (кандида, клепсиела, ешерихија коли) бело прање, цисти и полицистични јајници, допринесува за редовни, безболни и уредни менструални циклуси, има смирувачки дејства за пред – климаксни - и пост климаксни тегоби и проблеми, жештини, нервози, неурастении, последици од хормонални пореметувања, дебелина и подуеност на организмот пред менструации и како последица на хормонални проблеми. Помага против ХПВ вирус, ЦИН -1-2 (ниско и високо ризичен), МИОМИ и ту. на матка и јајници, калцификација на зидот на матката, дисплазии, искривувања и слично. Помага при средување на хормоните, естроген, прогестерон, пролактин и сл. Има позитивни дејства и на мокрачниот систем, црнодробниот систем, има антиревматски  и антиревматизни дејства, помага при запирање на крварења од матка, бубрези, хемороиди. Помага при стомашни проблеми, запек, дијареи, мокен чистач на крвната слика од примеси, отрови, и штетни материи, врши детоксикација на крвта и организмот, ја подобрува крвната слика.

Состав:

bh. glabra

m. piperita

b. pendula

s. montana

u. dioica

r. frukuosus

h. perforatum

Употреба:

3 супени лажици од чајот се попаруваат со 1,5 литар вода што врие, се покрива со капак и се остава да отстои, најмалку два сата. Се процедува и се пие преку цел ден, место вода. Подобро е на празен стомак. Се спрема со *чиста* неминерална и негазирана вода (флаширана). Кај бактериолошки проблеми се пие и до 3 литра на ден, за да се врши перење на органите.
 Нема штетни дејства,не ствара навики и нема н
ус појави со ниедно лекарства, може да се користи долго време, посебно како превентивно средства против горе наведените проблеми. Добро е да се зема пред менструациите. Се користи пред-климаксен период ради, смирувачките дејства и посебно после менопаузата, каде се зема секојдневно. Посебно е корисен  кај девојки ,поради заштитните дејства од бактерии и вируси.

Tyxo.bg counter