Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Додатоци во исхраната : Амино Киселини

БЦАА - поим и дозирање

БЦАА се состои од три есенцијални аминокиселини: леуцин, изолеуцин и валин. Овие три аминокиселини сочинуваат околу една третина од вкупниот број на аминокиселини во мускулите. Човечкото тело има окол...

Прочитајте повеќе

Глутамин

Во вашиот крвоток има повеќе глутамин отколку било кој вид на амино киселина. Повеќето од него се содржи во мускулите и се смета за условно есенцијален затоа што вашето тело може да произведе одредена...

Прочитајте повеќе

Глутамин - зошто е толку важен?

Глутаминот (скратено GLN) е една од 20-те аминокиселини. Значењето на глутаминот е откриено во 1930 година. НобеловецотХанс Адолф Кребс, еден од најголемите биохемичари на сите времиња и стручњакот за...

Прочитајте повеќе

Л-Карнитин

Л-Карнитин e аминокиселина која е премногу барана, првенствено во нејзината улога да ги претвори мастите на телото во енергија. Уникатниот механизам се базира на многу комплициран хемиски процес на ни...

Прочитајте повеќе

БЦАА-Амино Киселини

БЦАА -aмино киселините не се само материјал за изградување на мускулна маса туку тие имаат разноразни функции во нашето тело. BCAA (leucin, izoleucin и valin) се есенцијални амино-киселини со разград...

Прочитајте повеќе

АРГИНИН

Аргининот е една од дваесетте најчести природниамино киселини. Кајцицачите, аргининот се класифицира како полуесенцијална или условно есенцијална амино киселина, во зависност од развојниот стадиум и з...

Прочитајте повеќе

Есенцијални аминокиселини

Што се есенцијални аминокиселини? Есенцијални аминокиселини-Аминокиселините се градивни блокови на протеините. Од 20 аминокиселини, девет се есенцијални, а единаесет од нив се неесенцијални. ...

Прочитајте повеќе

5 Суплементи за подобра концентрација и функционирање на мозокот

Можете ли дасе концентрирате на една работасо отстранување на расеаноста,или пакда работите повеќеработи одеднашкога е потребно?Обидете седа ги запознаете еден од петтедодатоци заподобра концентрација...

Прочитајте повеќе

Koлин

Колинот е составен дел нахранатасо многупротеини имасти. Тоа дејствува како претходник наацетилхолинот,а исто така дава структуален интегритет наклеточните мембрани. Која е неговата улога? Како и ти...

Прочитајте повеќе

Л-Теанин - Незаменлив помошник при стрес и умор

Аминокиселината Л-теанин (гама етиламино-Л-глутаминска киселина), извадена од зелениот чај (Camellia japonica, Camellia sinensis), претставувадериватнаглутаминската киселина,која значително го подобру...

Прочитајте повеќе

1  2  3  Избери 
Tyxo.bg counter