Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Додатоци во исхраната

Што треба да знаете за Трибулусот!

Tribulus Terrestris е растение кое зад себе има долга историја на употреба. Луѓето од целиот свет го користат за целокупното здравје, поттикнување на мускулниот развој и поддршка на функцијата на либи...

Прочитајте повеќе

Магнезиум, важен елемент за најважниот мускул - срцето

Магнезиумот игра важна улога во работата на кардиоваскуларниот систем, нервниот систем, мускулите, бубрезите, црниот дроб, жлездите што лачат хормони и мозокот. Тој се апсорбира преку цревата и потоа ...

Прочитајте повеќе

Позитивните ефекти на витаминот Ц

Според истражувањата, витаминот Ц има особено позитивни ефектипри следните состојби: Стрес: Витаминот Ц игра многу значајна улога за зајакнување на работата на имунолошкиот систем, особено кај лицат...

Прочитајте повеќе

Дејството на антиоксидантите

Во рамките на нашите тела постои цела армија на антиоксиданти кои не штитат од стареење и болест. Многу студии покажаа дека антиоксидантите ни помогаат во спречување на рак и болести на срцето, да ја...

Прочитајте повеќе

Витамин Б3 за намалување на холестеролот

Ниацин припаѓа на групата на витамините од групата Б комплекс и доста поволно делува на нашето севкупно здравје. Доста е ефикасен кога станува збор за намалување и контролирање на нивото на холестерол...

Прочитајте повеќе

6 чекори за пролетна детоксикација

По долгата и студена зима, ја дочекавме пролетта и високите температури. Наглото доаѓање на топлото време носи промени во нашиот организам... ...кому му е потребна детоксикација. Прочистувањето на о...

Прочитајте повеќе

Карнитин-преносник на масните киселини

Л-карнитинот е аминокиселина т.е. дипепептид кој е составен оддвеаминокиселини (метионин илизин) која во молекулата содржи три метиленскигрупи (триметиламин). Затоа еисклучително важна за издржливоста...

Прочитајте повеќе

Фолната киселина и нашето здравје

Фолната киселина како витамин Б9, најчесто се споменува како неопходен додаток во исхраната на бремените жени, но тој е навистина неопходен за секого, за нормално здравје и живот.Овој витамин поволно ...

Прочитајте повеќе

Со Цинк преполовете го времетраењето на настинката

Според статистиката на годишно ниво, секоја година добиваме најмалку по една настинка по жител. Затнатиот нос, тешкотии при дишењето, болки во главата и подкашлувањето, се сипмтомите на настинката кој...

Прочитајте повеќе

Флуор за здрави заби

Флуорот од пастите за заби и средствата за плакнење на устата се врзува за калциумот од плунковидните жлезди, и на тој начин се создава еден густ слој калциум-флуор. Овој слој ги штити забите од напад...

Прочитајте повеќе

Прва   1  2  3  4  5  6  Избери 
Tyxo.bg counter