Optimum Nutrition : Специјални формули

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Едно јаболко на ден ги брка болестите далеку од вас

Нова студија која ги проучуваше мозочниот и срцевиот удар тврди дека едно јаболко дневно навистина може да го задржи лекарот подалеку од вас. 

Исто така, ова истражување открива дека дури и портокалите и кромидот можат да бидат корисни во превенцијата од овие болести. 

Научниците од Медицинскиот факултет Харвард откриле хемикалија која што се вика рутин, која се наоѓа во многу овошја и зеленчук и може да го спречи згрутчувањето на крвта која доведува до срцев удар. 

Испитување извршено вез глувци откри дека рутинот е најпотенцијално анти-тромботично соединение кое некогаш било тестирано.

Научниците велат дека тестовите ќе продолжат на луѓе.

 

 


Tyxo.bg counter