Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Зачини и масла

Од додатоците во макробиотиката се употребуваат и морските алги, кои ги обезбедуваат потребните минерали, а посебно јодот, калциумот, и железото. Зачините кои се употребуваат се ферментирани производи од соја, како што се соја сосовите шоју и тамари или мисо паста која се употребува за правење на мисо супа. Јадењата се посолуваат со нерафинирана морска сол, како и со зачин гомасио кој е мешавина од мелен сусам и морска сол.

Понекогаш се употребуваат и кари и куркума, и други лековити зачини. За варење се употребуваат нерафинирани масла како што се сусамово, маслиново, сончогледово. Потребно е да се избегнуваат заситените масти во исхраната.

Tyxo.bg counter