Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Здрава и био-органик храна : Зеленчук

Магдонос

Постојат повеќе од 30 видови на магдонос, но на нашите пазари најчести се видот со кадрав лист и посаркастични италијански, или видот со рамен лист. Оној со рамен лист има повеќе вкус и мирис за разли...

Прочитајте повеќе

Нутритивна вредност на зеленчукот

Зеленчукот се јаде на различни начини, како дел од главните оброци и како ужина. Хранливата содржина на зеленчук значително се разликува, иако генерално содржи малку протеини и масти како и различни п...

Прочитајте повеќе

Целер како лек

Во народната медицина, целер често се користи за чистење на телото (особено крв), зајакнување на нерви и како лек за оваа болест, бидејќи го поттикнува излачувањето на мочниот меур morkace. Целер, ист...

Прочитајте повеќе

Интересни факти за карфиолот

Името потекнува од латинскиот збор caulis (зелка) и цвет и од фамилијата зелки е еден од најлесно сварливите за човечкиот желудник, а го сервираме свеж, конзервиран-закиселен, печен или варен. Зеленч...

Прочитајте повеќе

Тиква

Првата вест за тиквата потекнува од Колумбо, а нејзината татковина е Мексико. Без разлика на различните климатски услови таа брзо се адаптирала и одомашила во Европа, па така нејзините плодови ни се н...

Прочитајте повеќе

Чудо од зеленчук - Брокула

Зимска намирница богата со огромна количина на Ц витамин - ја споредуваат со лимонот. Изобилува со минерали како што се калциум, калиум и магнезиум, преполна со фолна киселина ( се одлично против стре...

Прочитајте повеќе

Тиква – незини лековити својства

Тиквите на многу луѓе им се омилен зеленчук, посебно во зимскиот период со оглед на тоа што зрее во есен и се до пролет може успешно да се чува во свежа состојба. Инаку тиквите често се користат во пр...

Прочитајте повеќе

Зелена салата - внесување драгоцени материи без промени

Зелената салата речиси е единствената градинарска култура која нашиот народ ја јаде исклучиво со сурова состојба, така што драгоцените материи кои ги содржи се внесуваат во организмот речиси непромене...

Прочитајте повеќе

Боранија - здрав и лековит зеленчук

Боранијата е многу хранлив и здрав зеленчук. Спаѓа во групата на мешункаст зеленчук. По потекло е од Мексико. За народите на старите цивилизации, покрај пченката и тиквата, боранијата била главна хран...

Прочитајте повеќе

Млад кромид - ризница на витамини и минерали

Младиот кромид претставува вистинска нутритивна ризница на хранливи состојки. Тој е идеален додаток на јадењата и може да се приготви на различни начини. Младиот кромид се одгледувал во кинеските гра...

Прочитајте повеќе

1  2  3  Избери 
Tyxo.bg counter