100 Whey

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Здрава и био-органик храна : Нерафинирани масла

Омега 3

Есенцијални масни киселини кои нашето тело не може да произведе! Есенцијални масни киселини се главните градежни блокови на мембраните на нашите клетки, ткива, органи и на целиот организам. Го дефини...

Прочитајте повеќе

Кокосово масло

Кокосовото масло се почесто е застапено во исхраната на спортистите и оние особи кои имаат проблем со вишокот килограми. Основна причина за тоа е дека кокосовото масло е помалку калорично од останатит...

Прочитајте повеќе

Предности на маслиновото масло!

Девственото маслиново масло(olio vergine) е најздраво и најквалитетно маслиново масло, кое се добива со првото ладно цедење на здравите маслинки, при што семката на маслинката не смее да се здроби. Н...

Прочитајте повеќе

Масло до сусам - неговите лековити својства

Сусамовото масло се добива од семките на сусамот (Sesamum indicum). Тоа содржи бројни антиоксиданси и други здрави и лековити состојки. Маслото од сусам е многу богато солинолеинска киселина, есенциј...

Прочитајте повеќе

Масло од лен – корисни масти

Уште во 1998год германското издание Барронс во статијата , Дебели и дебелина, го донесува следниот заклучок. И покрај присутноста на пазарот со диетска храна, и здравствен клубови, Американците станув...

Прочитајте повеќе

Маслото за јадење предуслов за добро здравје

Со маслата се менува вкусот и мирисот на јадењата, а некои станаа симбол на многу национални кујни. Вештината на користење на масла за јадење бара и нивно добро познавање. Со нивно конзумирање можат д...

Прочитајте повеќе

Tyxo.bg counter