Optimum Nutrition : Специјални формули

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Здрава и фитнес исхрана : Макро и микро нутриенси

Детоксикација на организмот после празниците

За време и после празниците, на телото му е потребна детоксификација за да остане здраво и да ги избегне сите евентуални грипови и вируси. Многу е важно да се одржува имунолошкиот систем и да се прочи...

Прочитајте повеќе

Здрава исхрана - поздрав живот

Нашето здравје е многу едноставно. За секое внимание ќе ни се заблагодари со големо задоволство, а за секоја грижа - со насмевка. Ако е вознемирено, навреме ќе не извести, а ако е нападнато, ќе не бра...

Прочитајте повеќе

Што треба да јадете за поквалитетен сон?

Спиењето е природен реалксирачки процес каде доаѓа до намалена функција на некои сетила. Неопходен е за психичка и физичка сила на организмот, а клучна му е функцијата на консолидација на меморијата, ...

Прочитајте повеќе

Дознајте ги основнте информации за метаболизмот

Нашето тело постојано се обновува од “градивен материјал”кој го внесуваме во организмот, од храна, течности и кислород. Сите делови од телото за време на целиот живот се менуваат и тоа нек...

Прочитајте повеќе

ПРОБИОТИЦИ & ПРЕБИОТИЦИ

ШТО СЕ ТОА ПРОБИОТИЦИ? Сведоци сме на се поголемата експанзија на ферментираните млечни пијалаци на чии декларации е напишан зборот ¨пробиотик¨(потекнува од грчкиот збор ¨pro bios¨ шт...

Прочитајте повеќе

Како да се надмине желбата за благо

Некои луѓене можат да живеатбезслаткиво исто време,"страдаат"за гурманскитеспецијалитети,додека другите често паѓаат во "криза"предслатки. Како и секогаш, знаеме дека се излегува одглаваи најважно еде...

Прочитајте повеќе

Што е колострумот?

Колострумот е еден од најстарите извори на енергија кои ни ги подарила природата? Сите новородени цицачи (вклучувајќи го и човекот) го примаат ова прво млеко во текот на првите неколку денови од живот...

Прочитајте повеќе

Кои се најлоши брзи производи?

Влезете во која било продавница, супермаркет за храна и вие набргу ќе забележите редица убаво спакувани или убаво декорирани кутивчиња и шишенца кои се продаваат како храна. Но реалноста го покажува ...

Прочитајте повеќе

КАКО ДА ОДБЕРЕТЕ НАЈДОБРИ ЖИТАРКИ ЗА ПОЈАДОК

Житарките се совршена храна за појадок. Но, сите житарки не се создадени еднакви. Постојат неколку нешта на кои треба да внимавате при изборот. Некои видови житарки содржат големи количини шеќери и ве...

Прочитајте повеќе

5 Oпасни брзи храни

Ние ви нудиме листа од петте најопасни храни, според американското издание Prevention "за брза храна", кои најчестоприсуствуваат во нашетомени. Дали бурното секојдневие навистина не ни остава подобар...

Прочитајте повеќе

Прва   1  2  3  4  5  Избери 
Tyxo.bg counter