100 Whey

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Здрава и фитнес исхрана : Макро и микро нутриенси

Зошто е важен Гликемискиот индекс?

Храната со низок ГИ во текот на варењето побавно се разложува, со што побавно и поизедначено го подига нивото на гликоза во крвта и на тој начин помага во подолготрајно одржување на енергетското ниво....

Прочитајте повеќе

Најдобрата храна за мозокот

Се чувствувате уморно, исцрпено, малаксано и истрошено а се храните здраво и редовно користите витамини. Можеби проблемот е во тоа што храната во организмот не секогаш го храни и вашиот мозок.Секој де...

Прочитајте повеќе

8 причини да пиете 8 чаши вода на ден

Зошто водата е извор на животот •сочинува 60-70% од нашата вкупна телесна тежина и истата мора да се одржува на тоа ниво •секојдневно се губи преку телесни активности (дишење, варење на ...

Прочитајте повеќе

Зошто медитеранската кујна e најздрава?

Многубројни истражувања ја потврдија долговечноста на жителите кои се хранат со медитеранска храна. Со истите истражувања, потврдено е дека жителите на јужниот дел на Европа многу поретко заболуваат и...

Прочитајте повеќе

Дали вегетаријанската исхрана помага во намалувањето на телесната тежина?

Не мора да значи. Вегетаријанската исхрана не е исхрана со која што се намалува телесната тежина туку повеќе е начин на живот. Може да се префрлите на вегетаријанска исхрана поради културолошки, религ...

Прочитајте повеќе

Исхраната со сурова храна е начин на живот

Исхраната со сурова храна е всушност начин на живот, во кој 75% од продуктите се јадат сурови, без никаква термичка обработка. Исхраната со сурова храна има богата историја уште од антиката, но совре...

Прочитајте повеќе

Фактори кои влијаат на метаболизмот

Храната не снабдува со хранливи продукти кои се неопходни за здрав метаболизам и за здравјето воопшто. Витамините, минералите, есенцијалните аминокиселини, есенцијалните масни киселини и пробиотиците ...

Прочитајте повеќе

ВОДИЧ И ПЛАН ЗА РЕХИДРАТАЦИЈА

Како што постои дневен план за исхрана, така постои и план за рехидратација и до тоа мора секој тренер да се придржува. Но тоа не е доволно ако не се придржуваат самите спортисти. Нагонот за пиење на...

Прочитајте повеќе

Храна за здраво срце

Срцето е мускулен орган. Преку вежбањето се забрзува неговата работа при што, тоа пумпа поголемо количество крв. На овој начин срцето добива повеќе кислород, а се ослободува од токсините и холестероло...

Прочитајте повеќе

СЕ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ ЗА КАЛОРИИТЕ

Калориите дојдоа на лош глас. Ги обвинуваме за се – почнувајќи од тоа што чуствуваме грижа на совест бидејќи уживавме во кремастиот сладолед полн со екстра лешници па до тоа како ни седат или не...

Прочитајте повеќе

Прва   1  2  3  4  5  Избери 
Tyxo.bg counter