Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Здрава и фитнес исхрана : Макро и микро нутриенси

Дали сте слушнале за ензимите?

Mожеби тие не се сметаат за составен од вашата шопинг листа на суплементи, но производите со ензими може да биде паметен избор кога Ви треба да додадете дополнителна мускулна маса.Традиционално, ензим...

Прочитајте повеќе

Koфеинот добар или лош?

Кога се зборува за добрите и лошите страни на конзумирање на кафе, мора да се имаат во предвид две многу важни елементи.Првата точка е разликата помеѓу ефектите на кофеинско и некофеинско кафе. Пиењет...

Прочитајте повеќе

Природни сокови – Навалете !!!!

Со природното цедење на овошјето и зеленчукот се губат растителните влакна. Ако има потреба од растителни влакна додадете интегрални житарици во нив. Овошјето е богато со разновидни хранливи материи,...

Прочитајте повеќе

Јаткасто овошје – сите позитивни и негативни страни!

Во групата на јаткасти овошја спаѓаат оревите, костени, бадеми , кикири, лешници, фстаци и многу други подвидови кои не растат во нашата клима како сто се индиските, јапонските ореви, бразилски орев и...

Прочитајте повеќе

ДИУРЕТИЦИ- КОИ СЕ И ДАЛИ ПОМАГААТ ПРИ СЛАБЕЕЊЕТО?

За диуретици се сметаат оние продукти кои со исфрлање на водата доведуваат и до зголемено исфрлање и на солта, во прв ред натриум хлоридот кој е воглавно одговорен осмоларноста на изванстатичната течн...

Прочитајте повеќе

Која е функцијата на влакната во исхраната?

Диеталните или прехрамбените влакна спаѓаат во групата на сложени јагленохидрати или полисахариди (иако има неколку исклучоци-состојки кои се сметаат за влакна а не се полисахариди). Главна карактерис...

Прочитајте повеќе

Прва   2  3  4  5 
Tyxo.bg counter