Optimum Nutrition : Специјални формули

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Здрава и фитнес исхрана : Програми за хранење

Која храна да се конзумира пред вежбање?

Веројатнодо сегазнаетедека вежбањето на празен стомакне едобра идеја. Денес постојатразлични енергетски, фитнеспијалаци,и додатоци во исхраната кои му даваатна телотоенергија.Затоа,тешко е дасе прави...

Прочитајте повеќе

5 Правила за здрава детоксификација

Веќе е време кога треба дазапочнете содетоксикација навашето тело.Како да започнетеи кои сеправилата надетоксикација?Ние ви донесуваме петедноставни правила наздрав начин на живот,како да се исчистива...

Прочитајте повеќе

Здрави навики кои морате да ги усвоите

Ситение се обидувамеда водимепоздрав и посреќен живот.Постојат многу совети коикажуваат какода го направиме тоа но тешко е да сеиздвојатнајдобрите којби ги следеле.Еве неколку навикикои донесуваат поз...

Прочитајте повеќе

Варење на храната - Пријатели на стомакот

Некои од најважните работи при варењето на храната во органите е храната да не се задржува долго време во стомакот, цревата да се празнат редовно и лесно (без напор) и храната да се изџвакува темелно....

Прочитајте повеќе

Дали внесувањето на помалку калории го забавува метаболизмот?

Лицата кои што сакаат да ја намалат телесната тежина, често посегнуваат по неправилни методи кои ветуваат брзи резултати. Поради тоа, најчесто паѓаат во искушение да внесат драстични промени во начино...

Прочитајте повеќе

Со појадок до виткост

Појадокот го зголемува помнењето и концентрацијата. Редовното појадување го забрзува метаболизмот и овозможува брзо согорување на калориите. Луѓето кои го прескокнуваат појадокот се склони на напади о...

Прочитајте повеќе

Пирамида на исхрана – здрав начин на исхрана за почетници

Денеска статијата ќе биде наменета за здравиот начин на исхрана за почетниците, односно за луѓето кои конечно сакаат да контролираат што и колку јадат без разлика дали тоа го прават чисто превентивно ...

Прочитајте повеќе

Дневна потреба од калории

Многу луѓе не се свесни колку калории им се потребни во текот на денот. Некои дури и не се сомневаат внесување на дополнителни 300 калории повеќе од секојдневната норма во текот на денот може да ги до...

Прочитајте повеќе

Кои се предностите врз здравјето-за време на Постот?

Заврши постот пред празникот Велигден. И покрај тоа често се говори на оваа тема, многумина не знаат зошто и како треба да се пости. За едни тоа е тест за телото и волјата, за други - само начин да с...

Прочитајте повеќе

Зошто нередовната исхрана е лоша ?

Колку редовната исхранае важна за здравјето изошто? Исхранатае основен факторза оптималенраст и развојна човечкото телои директно влијае на неговатаделовна способностиживотен век. Избалансирана и уме...

Прочитајте повеќе

Прва   2  3  4  5  6  7  Избери 
Tyxo.bg counter