Optimum Nutrition : Специјални формули

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Зошто баш 2l. вода дневно?

Сите знаеме дека потребни ни се 6-8 чаши вода дневно за да бидеме здрави, но практикувајќи го ова понекогаш се чувствуваме како цел ден да ни поминал во пиење на вода и уринирање. Па се запрашуваме "дали секогаш ни требаат 2l. вода и зошто" ? За основните потреби на телото, дишење, потење и уринирање, на телото му се потребни околу 8 чаши вода дневно (во летно време можда и нешто повеќе) се останато е само вишок доколку не сме жедни, дури во некои студии се напоменува да не се претерува со водата затоа што таа не помага за слабеење, нити за прочистување на телото од токсини, туку напротив го успорува тој процес и ги исфрламе преку прекумерно мокрење потребните минерали.

Tyxo.bg counter