100 Whey

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Лекови од природата : Лекови од овошје

Напивките со јаболков оцет лечат воспалено грло, но и болка во мускулите

Дали некогаш сте добиле желба да се напиете јаболков оцет, а потоа да се зачудите од каде таквата желба? Можеби Вашиот организам имал потреба од лековитиот оцет. Подолу може да прочитате колку всушнос...

Прочитајте повеќе

Грејпфрут-пријател на срцето

Половина грејпфрут јаобезбедувадневната потреба на витамин Ц и едобар извор на влакна ивитамин А. Овај освежувачки и сочен плод на грејпфрутимадодадена вредностпоради тоа штосоздава чувствона ситост ,...

Прочитајте повеќе

Јаткасто овошје за здравје и енергија

Јаткастите плодови се изобилуваат со здрави маснотии кои претставуваат храна за мозокот и срцето. Тука спаѓаат: лешниците, бадемите, ф’стаците, кикиритките, оревите, како и варијации на оревите ...

Прочитајте повеќе

Храна против болки

Акопосeгнувате по лековисекој пат кога иматеглавоболкаилименструални болки, знајте декаима многуповеќе природни и ефективен начинда ги решите овие проблеми.Овдехраната еподобра од било којлек заболка....

Прочитајте повеќе

Печени јаболки - лек за грло

Печените јаболкисе одличенлек противболно грло изасипнатост.Важно еда не бидатжешки, туку умеренотопли. Одамна еутврдено декајаболкатасе здрави,а виенскиот експертво исхранатапрофесор Хадемар Банкхофе...

Прочитајте повеќе

Сокот од цреши, решение за несоница

Сокот од цреша може да бидеклуч задобар сон,велат американскитеистражувачи. Истражувањето покажадека волонтеритекои пиелечашанезасладен сок одцрешиво утринските и вечерните сатови спиеле подолго иподо...

Прочитајте повеќе

Природно прочистување на црниот дроб

Црниот дроб е неопходен за животот на човекот и има над 500 различни функции во човековото тело. Една од основните функции е ослободување наорганизмот од токсични материи, вируси и бактерии. Но понеко...

Прочитајте повеќе

Со печено јаболко против болки во грлото

Печеното јаболко освен што е традиционален дел на трпезата може да се користи и како природен лек. Болкатаво грлото можете успешно да ја решите со три печени јаболка. Важно е да ги јадете една по едн...

Прочитајте повеќе

МАНДАРИНИТЕ ГО ЗАЈАКНУВААТ ИМУНИТЕТОТ !

Во 100 г мандарини се содржи 81,4 г вода, 17 г шеќер, 18 мг витамин А, 32 мг калциум, 210 мг калиум, мали количини на Б1, Б2, каротен и само 35 калории. Како и другите цитрусни овошја, мандарините се ...

Прочитајте повеќе

ДУЊИТЕ КАКО ЛЕК

Многумина кога ќе се спомене дуњата помислуваат на добра ракија од дуњи, а не се свесни колку е лековита дуњата и колку се здрави не само нејзиниот плод туку и семките, сокот, слаткото, компотот или ч...

Прочитајте повеќе

1  2  3  4  5  6  Избери 
Tyxo.bg counter