Pump Food

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Лекови од природата

Прополис

Прополисот е првенствено од корист на луѓето како антибиотик. На биофлавоноиди присутни во прополис подобрување на ефикасноста на витамин Ц, го стимулира ензимскиот формирање, како и зајакнување на им...

Прочитајте повеќе

Здравствени придобивки од Ананас

Aнанасот е познат како овошје на кралевите, овошје кое во минатото било достапно само за староседелците на тропските предели и на богатите Европејци.Ова тропско растение потекнува од Уругвај, Бразил, ...

Прочитајте повеќе

Мед за здрав организам

Медот е храна која се искористува 100 проценти од страна на организмот, а капка мед содржи повеќе од сто различни материи, многуполезни за човечкиот организам. Одлично би било да го користите како зас...

Прочитајте повеќе

Лек против камен во бубрег

Главен знак на болеста е силна болка во пределот на бубрезите, која се шири низ должината на одводниот мочен канал до препоните. Со болката се чувствува и гадење и повраќање. Болката настапува во вид ...

Прочитајте повеќе

Лековити својства на тиквата

Тиквата е билка која по потекло е од Тропска Америка, од Мексико каде биле откриени остатоци од тиква 7 000 год.п.н.е. Неа ја познавале и Индијанците во чии митови таа има значајна улога. За нив тиква...

Прочитајте повеќе

Полен

Поленот е составен од 55% јаглехидрати, 35% протеини, 3% витамини и минерали, 2% масни киселини и 5% други материи. Тој содржи многу мали количини на многу супстанци кои се сметаат за ан...

Прочитајте повеќе

Мајчина душица

МАЈЧИНА ДУШИЦА (Thymusserpyllum)Надземно полегнато растение со тенко стебло, зелени лени ливчиња и цвет со бело-розева или светло-црвенкаста боја. Има јак и пријатен мирис кој оддалеку се чувствува. М...

Прочитајте повеќе

Пченката и здравјето

Во секој период од годината, пченката се користи како гарнир во јадењето, пченкарниот леб, палентата, пуканките, "корнфлексот"... Но, најпоуларна е секако млададта пченка која содржи 7.7 до 10.5 проце...

Прочитајте повеќе

Цвекло и неговите лековити својства

Цвеклото потекнува од средоземјето. Ова двегодишно растение со темноцрвен вретенест корен и темнозелени листови, спаѓа во редот на најкорисни и најлековити градинарски култури. Се користи целото расте...

Прочитајте повеќе

Грозјето-дар од природата

Грозјето е многу вкусно и здраво овошје. Тоа не само што освежува, туку се користи и како природен лек за чистење на крвта, за регулирање на варењето на храната, за отстранување на масните наслаги од ...

Прочитајте повеќе

Прва   3  4  5  6  7  8  Избери 
Tyxo.bg counter