Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Медицина : Хормони

Зошто имам копнеж по слатка храна за време на мојот период?

Копнеж значи интензивна желба за нешто, во овој случај ќе зборуваме за одредена храна. Некои луѓе се жедни за храната во која тие навистина уживаат, додека други сакаат одредени намирници, бидејќи нив...

Прочитајте повеќе

Регулирање на Инсулинот

Инсулионот е клучниот хормон во нашето тело, чија функција е регулирање и одржување на нивото на шеќерот во крвта. Колку што е добра работа лачењето на инсулинот веднаш после тренинг,за добивање и гр...

Прочитајте повеќе

Дали хормонот за раст го забавува стареењето?

Според некои хормонот за раст се дефинира како клуч на забавување на стареењето. Пред да се воодушевите залудно, проучете ги фактите и дознаете кои се докажаните начини за здраво стареење. Хормонот з...

Прочитајте повеќе

Инсулин

Инсулинот е хормон, произведен од страна на панкреасот, што претставува центар за регулирање на јаглени хидратите и мастите во телото. Главната и основна функција на инсулинот е намалување на концентр...

Прочитајте повеќе

Хормони кај женската популација

Природата ги ставила хормоните во рамнотежа за да не заштитуваат и да овозможуваат правилно функционирање на организмот. Но кога отстапуваме - застрануваме од природниот тек на животот ние несвесно ја...

Прочитајте повеќе

5 Симптоми на зголемено ниво на Адреналинот

5 Симптоми на зголемено ниво на Адреналинот Покаченото ниво на адреналин во организмот е исклучително интензивно чувство. Адреналинот е природен хормон кој е произведен од страна на телото и се секре...

Прочитајте повеќе

Влијанието на вежбањето врз хормоналниот состав

Човечкото тело произведува околу 200 различни хормони. Хормоните се хемиски“ гласници“ кои во телото пренесуваат пораки од една до друга клеткаи се заслужни за регулирање на физиолошките п...

Прочитајте повеќе

Естроген

Естрогеноте хормонпроизведен од страна надвата пола, акај женитее одговоренза развој наженскитесексуални карактеристикии репродуктивниот систем.Така наречената храна богата соестрогеннего содржи истио...

Прочитајте повеќе

Како влијае сексот врз машкото здравје

Ризици постојат, но постојат и придобивки Зборувајќи за потенцијалните ризици , често забораваме за придобивките од редовниот секс. Една група британски научници тврди дека добриот секс го подобрува ...

Прочитајте повеќе

Естрадиол

Естрогените се група женски полови хормони и во нив се вклучуваат естрон, естрадиол, естриол и др.Најмоќниот од нив е 17-бета естрадиолот. Во крвните тестови се означува како Е2 и присутен во телата и...

Прочитајте повеќе

Tyxo.bg counter