Pump Food

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Медицина

Дали хормонот за раст го забавува стареењето?

Според некои хормонот за раст се дефинира како клуч на забавување на стареењето. Пред да се воодушевите залудно, проучете ги фактите и дознаете кои се докажаните начини за здраво стареење. Хормонот з...

Прочитајте повеќе

Сонот и фитнесот

Понекогаш размислувам за тоа колку многу труд и енергија вложуваме во обликување на нашето тело, 6-7 оброци дневно, посета на фитнес центри, броење калории, конзумирање на најновите и најдобрите супле...

Прочитајте повеќе

Инсулин

Инсулинот е хормон, произведен од страна на панкреасот, што претставува центар за регулирање на јаглени хидратите и мастите во телото. Главната и основна функција на инсулинот е намалување на концентр...

Прочитајте повеќе

Хормони кај женската популација

Природата ги ставила хормоните во рамнотежа за да не заштитуваат и да овозможуваат правилно функционирање на организмот. Но кога отстапуваме - застрануваме од природниот тек на животот ние несвесно ја...

Прочитајте повеќе

Kанелата го подобрува нивото на шеќер во крвта

Канелатa привлекува последно време се повеќе внимание како средство за лекување на дијабетес тип 2. Овoj древen зачин со специфичeн вкус и арома има и интересни лековити својства. Неколку истражувања ...

Прочитајте повеќе

Храна за лечење на спортските повреди

Сите знаеме дека подобро е да се спречи отколку да се лечи, но ако штетата е веќе направена, со правилна исхрана повредата може побрзо да се излечи. Дознајте кои состојки делуваат во борбата против на...

Прочитајте повеќе

Телевизијата ги поттикнува децата на нездрава храна

Децата и тинејџерите кои многу гледаат телевизија, склони се на помало конзумирање на зеленчук и овошје отколку што е потребно, а секојдневно јадат грицки и слатки и пијат газирани безалкохолни напито...

Прочитајте повеќе

6 производи за поздрави деца

Време е вашите деца да станат вистински мали зависници од шарени, вкусни хранливи материи како што се боровинките, какаото, циметот, доматите, зелката, јогуртот и многу други производи кои ќе влијаат ...

Прочитајте повеќе

Лажичка по лажичка

Бебето во принцип не сака промени - тие го збунуваат, така што, нерасположението е за напорот кој бара постојано приспособување на новините.Заради тоа, при воведувањето на промените, придружувајте се ...

Прочитајте повеќе

Витамини за правилен развој

Добробалансирана, здрава исхранаго снабдувателотошто е во раст, она штому е потребно, но акосте премногу зафатениилиако вашето дете еизбирливо, кога станува збор за храна, тоа би можелода доведе до не...

Прочитајте повеќе

Прва   1  2  3  4  5  6  Избери 
Tyxo.bg counter