Optimum Nutrition Топачи на масти

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Најосновни вежби за мускулест Задник - ЖЕНИ (3)

Девојки! Сите знаеме дека некои природно добиваат прекрасен задник, додека други со години се мачат за да постигнат нормален облик за на плажа. Задникот е најпривлечниот дел од женското тело. Еве ви најефективни вежби за формирање на цврст задник. Секогаш кога го тренирате долниот дел од телото, одберете барем 3 вежби од наведените вежби, кои ќе ги работите (тренирате). За вистински резултати бидете доследни и редовно вежбајте во теретана ГЛАДИЈАТОРИ!

 

Продавница и Фитнес Центар – Гладијатори 3 – ул. П.П. Његош бб (во улицата на Ѕвончарите) Битола тел: 047 242499 моб: 071309652

 

Затегнување (мускули) колкови

 

Оваа вежба е основна вежба која се тренира во текот на припреми за такмичење или кога сакате вашиот задник да изгледа најдобро колку што е можно повеќе. Оваа вежба е таа која ги прави мускулите максимално напнати, односно кога од нив излегува оган. Тоа можеби и не звучи најпривлечно, но време е да почнете да уживате во тоа чувство. Легнете на степ клупата (или на кревет, доколку ја тренирате оваа вежба дома) со лицето према долу, така што колковите да ви се на работ од клупата, а нозете на подот, ножните прсти во смирена состојба. Затегнете ги мускулите на задникот и со превиткувачки и рамно подигнете ги нозете до висина на колковите. Во таа положба најпрвин подигнете ја уште повеќе првин едната нога, а потоа и другата нога наизменично. Како да правите ножна техника за брзо пливање.

 

Направете барем 3 x 20 повторувања со двете нозе. За уште поголем ефект можете да користите и тежини за нозе или доколку сте увежбани.


 

ПРОДОЛЖУВА ...

 

Продавница Гладијатори 1 – ул. Далматинска бр.8 (Стара Чаршија) Битола тел: 047 241588 моб: 071 309454

Продавница Гладијатори 2 – ул. Васко Карангелевски бр. 60-1/4 (Градски Реонски Пазар) Битола тел: 047 252109 моб: 071 309459

Продавница и Фитнес Центар – Гладијатори 3 – ул. П.П. Његош бб (во улицата на Ѕвончарите) Битола тел: 047 242499 моб: 071309652

 

Продавница Гладијатори СКОПЈЕ – ул. Ѓуро Ѓаковиќ бр. 18/4 (спроти Грчка Амбасада) Скопје тел: 02 6090440 моб: 072 274259

Tyxo.bg counter