Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Оброк пред тренинг - зголемена потрошувачка на масти

Депонирањето на гликоген во муслкулите и црниот дроб се намалува кога спиеме. Се разумно нас ни укажува на тоа дека вежбањето на делумно или празен стомак е најповолно за губење на тежина и намалување на масното ткиво, меѓутоа студиите на универзитетот Падова  во Италија со последното нивно најново истражување го побиваат овој факт: физичка активност после лесен оброк придонесува за поголема потрошувачка на масти. Истражувањето се вршело на млади студенти кои изведувале кардио на ленти за трчање со брзина од 65% максимален пулс 36 минути после лесен доручек и на празен стомак. Метаболизмот им бил покачен на цели 12 саати после тренингот на оние кои конзумирале лесен оброк, а исто така нивото на процентот на маснотии им бил на многу повисоко ниво за разлика од групата "празен стомак ". Значи половина час или час  пред вежбање е добро да се изеде некоја лесна ужинка за забрзано губење на вишокот килограми. 

Tyxo.bg counter