Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Почетници - Тренинг Програма !

Почетник сте во Теретана!?

Тогаш оваа статија сигурно ќе ви помогне да не се чувствувате како изгубени додека тренирате во Фитнес Центар. Бидејќи сте почетник имајте на ум дека треба да тренирате на кардио справи и со мали оптеретувања. Сето тоа поради навикнување на телото на тренинзи и избегнување на повреди. Истото важи и за средните и напредни вежбачи!

НАПОМЕНА: Секогаш користете оптеретувања онолку колку што можете правилно да ја повторите вежбата, во принцип се од 6 до 10 повторувања во една серија. Истражувањата покажуваат дека сите плус оптеретувања, доведуваат и до 90% можност за трајна повреда на мускулот кој го тренирате!


Продавница и Фитнес Центар – Гладијатори 3 – ул. П.П. Његош бб (во улицата на Ѕвончарите) Битола тел: 047 242499 моб: 071309652

После 4 - 6 недели можете слободно да преминете на работа со слобдни тежини и да ги зголемувате оптоварувањата. Затоа започнете постепено, предходно загрејте се и почнете со основни вежби за поединечни делови од телото, но направете тренинг за целото тело. Пред се внимавајте на правилно изведување на вежбите, бидејќи и средните и напредните вежбачи тешко тоа го постигнуваат, причина поставување на преголеми оптоварувања!

Бидете стрплив и редовно доаѓајте на тренинзи, но внимавајте и на исхраната. За почеток 3 пати неделен тренинг е повеќе од доволно. Тренинзите да ви бидат помеѓу 40 – 60 минути, нема потреба за долги тренинзи. Направете кружен тренинг до 3 серии на секоја справа. Паузите помеѓу сериите максимум да ви биде 90 секунди.

На почеток задолжително да работите на кардиосправите!!!

 

Вежба

Повторувања

Ножен потисок – Преса

18

Ножна флексија

18

Лист

12

Кос потисок за гради

15

Летање на Пек-Дек

15

Задно повлекување на Лат-машина за грб

15

Веслање на долна макара

15

Трицепс со сајла

12

Бицепс превиткување со бучици

12

Хиперекстензија

15

Потисок за рамена

15

Подигнување на нозете на висечка клупа

18

 

НАПОМЕНА: Не заборавајте да поставувате крпа на клупата што тренирате и задолжително враќајте ги бучиците на сталажите. Само професионалните вежбачи знаат зошто!

 

Продавница Гладијатори 1 – ул. Далматинска бр.8 (Стара Чаршија) Битола тел: 047 241588 моб: 071 309454

Продавница Гладијатори 2 – ул. Васко Карангелевски бр. 60-1/4 (Градски Реонски Пазар) Битола тел: 047 252109 моб: 071 309459

Продавница и Фитнес Центар – Гладијатори 3 – ул. П.П. Његош бб (во улицата на Ѕвончарите) Битола тел: 047 242499 моб: 071309652


Продавница Гладијатори СКОПЈЕ – ул. Ѓуро Ѓаковиќ бр. 18/4 (спроти Грчка Амбасада) Скопје тел: 02 6090440 моб: 072 274259

Tyxo.bg counter Valid XHTML 1.0 Transitional