Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Со јаболков оцет во борба со првутот

Пред се првутот е неестетска појава. Нема нешто полошо од тоа да поминете часови во средување на косата и на крајот првутот да ја упропасти целата слика.

Првутот може да се појави како резултат на употреба на шампон кој не ви одговара, од стрес, пореметување на хормоните, но и заради исхарната. Зачинета и масна храна како што остава траги на кожата по целото тело остава траги и на кожата на главата.

Доколку веќе имате проблем со првутот тогаш пробајте да му се спротиставите со овој трик. Откако ќе ја измиете косата, во последната вода со која ќе ја исплакните косата ставете малку јаболков оцет. Тој ќе ја неутрализира pH вредноста на кожата. Освен тоа ќе ви даде и убав сјај на косата.

Ефектот е уште поголем кога би користеле домашно приготвен јаболков оцет. Еве како да го направите тоа:

Измелете ги јаболките и оставете ги нека отстојат за да започне процесот. Садот во кој ќе стојат јаболките прекријте го со провидна фолија. Откако ќе започне процесот на “вриење” на јаболковиот сок процедете го и ставете го на оган. Кога ќе зоврие ставете го во вода. На едно литро сок од јаболки одговара три литри вода. Потоа соберете го во шишиња. Чувајте ги шишињата на собна температура. Кога ќе се појави талог тоа значи дека оцетот е веќе спремен за употреба.

 

Продавници за здрава био храна, храна за спортисти, суплементи, професионална фитнес и кардио опрема, домашна фитнес и кардио опрема, опрема за бокс, професионални и домашни анализатори на тело и ваги, фитнес облека, аксесоари :

 

Продавница “ Гладијатори  1“   Далматинска 8   Битола  047/241 588  071/309 454

Продавница “ Гладијатори 2 “  Васко Карангелевски 60-1/4 Битола   047/252 109  071/309 459

Продавница и Фитнес  Центар“ Гладијатори 3 Битола П.П.Његош бб  Битола 047/242 499  071/309 652

Продавница “ Гладијатори 4 “  Ѓуро Ѓаковиќ  18/4  Скопје   02/60 90 440  072/274 259

Tyxo.bg counter