100 Whey

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Тренинг програми : Вежби

Комплексни вежби

Многу од новите вежбачи кои непосредно започнуваат да посетуваат теретана се измачуваат со прашањето "кои вежби треба да се изведат за да се опфати одреден мускул ?" Јас пак на тоа се прашувам "зошто ...

Прочитајте повеќе

Квадрицепс

Чучњеви *чучњевите се едноставно најдобрите бодибилдерски потези, *посебно се добри за долниот дел на телото, му даваат акцент на квадрицепсот, долниот дел од грбот и задната ложа. *чучњевите вежби...

Прочитајте повеќе

Кој спорт е најдобар за вашето здравје?

За да бидете во одлична форма и да ве служи добро здравје, неопходно еда бидете физички активни и да имате здрава и балансирана исхрана. На нашиот организам потребни му се вежби со кои се активира цел...

Прочитајте повеќе

Стоечко Предно Развлекување со Бучици

Голем дел од вежбачите ги занемаруваат своите задни делтоиди, но уште поголем е бројот на оние вежбачи кои вежбите за нив ги прават неправилно. Го залажуваат нишајќи го торзото горе-доле за да можат д...

Прочитајте повеќе

Еднорачно Негативно Превиткување на Скотова Клупа

Оваа вежба е една од одличните вежби кои ги тренира гуруто Charles Poliquin. Главната работа во оваа вежба е користењето на дворачен тег наместо вообичаените бучици. Ширината на шипката ве прави до...

Прочитајте повеќе

Примена на Вежби за Издржливост во Тренинзите

Додека тренирате можете да користите различни видови на вежби во кои се задржува одредена положба. Нив ги нарекуваме изометрички (статички) вежби, бидејќи во нив се одвива изометричка контракција, одн...

Прочитајте повеќе

Тренинг со Вреќи со Песок

Во денешно време во кондиционен тренинг, повторно почнуваат да се користат начините кои се користеле во минатото. Тоа значи користење на: чекан, тешки палки, подигнување на различни камења, експандери...

Прочитајте повеќе

Атомски Трицепс

За изведување на оваа вежба, поставете го своето тело во положба како што е прикажано на цртежот или како на сликата подолу. Започнете со правење на вежбата од истата положба како на сликата, во која ...

Прочитајте повеќе

Прилагодување на тренингот според вашето тело

Запознајте се себе си Најозборуваната тема во секој фитнес центар е -која програма за вежбање е најдобра? Некои велат дека три пати неделно е доволно, други пак се за вежбање по една група на мускули...

Прочитајте повеќе

Подлактица

Секоја вежба која бара да се користат рацете ја зафајќа и подлактицата, подолу ќе ви презентирам вежби кои ја активираат исклучиво само подлактицата. Доколку мислите дека подлактицата ви е слаба во сп...

Прочитајте повеќе

Прва   1  2  3  4  5  6  Избери 
Tyxo.bg counter