Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Чајот ве чува од инфаркт и дијабетес

Научниците велат дека сo пиење три шолји чај на ден може да се заштити од срцев удар и дијабетес тип 2. Новите истражувања укажуваат дека пиењето црн чај, со или без додавање на млеко, со намалување на холестерол и на шеќерот во крвта може да го намали ризикот од срцеви проблеми.

Експертите велат дека придобивките од чај, во голема мера произлегуваат од содржината на флавоноиди - антиоксиданс соединенија кои ги сузбиваат кардиоваскуларни болести. Една шолја чај обезбедува 150-200 mg на флавоноиди и е најдобар извор на диететски антиоксиданси во целина. Во однос на заситеноста на антиоксиданси, две шолји чај е еквивалентно на пет парчиња зеленчук.

 

Tyxo.bg counter