Optimum Nutrition Топачи на масти

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

LEE HANEY

Полно име: Lee Marvin Haney
Прекар: "Totalee Awesome"
Роден: 11.11.1959
Место на раѓање: Sparttanburg, South Carolina, SAD
Висина: 1.80 cm
Тежина: 111 kg

Lee Haney е последниот мохиканец на класичниот бодибилдерски златен периот во кој доминираат класичните линии на телото. Haney со својата масивна структура ја одржаваше природната прогресија на физиономијата, која му претходи триесет години порано. Широките рамена, тесната половина и сјајните бурини, а покрај сето ова плус и инзвонредно големите плеќи за тоа време (80 –те), сето тоа се атрибути кои му обезбедија влез меѓу бесмртните легенди, во што секако спаѓа и неверојатното постигнување од дури осум освоени награди на најпрестижната титула на професионалниот бодибилдер  - Mr. Olympije.   

После последното освојување на титулата Mr. Olympije 1991 година, низот од победи продолжува, сега вејќе легендата на модерниот бодибилдинг Dorian Yates,кој ја означува пресвртницата и новата ера на бодибилдингот во кој бладеаат нешто нови и изменети критериуми на одценување (естетика или маса – се прашуваме сега!).

Денес  Lee живее со својата жена Shirley во Atlanti, каде води успешен бизнис со својот ланец на фитнес центри и исто така се занима и со хуманитарна работа. Во јануари 1999 година станува член на  Joe Weiderove "Bodybuilding Hall of Fame".

Oсвоени титули:

 • 1979 AU Teen Mr. America
 • 1982 NPC Junior Nationals
 • 1982 NPC Nationals
 • 1982 IFBB World Amateur Championships (teška kategorija)
 • 1983 IFBB Grand Prix Las Vegas
 • 1983 IFBB Night of the Champions
 • 1984 IFBB Mr. Olympia
 • 1985 IFBB Mr. Olympia
 • 1986 IFBB Mr. Olympia
 • 1987 IFBB Mr. Olympia
 • 1987 IFBB German Grand Prix
 • 1988 IFBB Mr. Olympia
 • 1989 IFBB Mr. Olympia
 • 1990 IFBB Mr. Olympia
 • 1991 IFBB Mr. Olympia
Tyxo.bg counter