Optimum Nutrition : Специјални формули

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Јапонски Системи за Здрав Дом Јапонски Гравитационен Воден Систем

Јапонски Системи за Здрав Дом Јапонски Гравитационен Воден Систем
Јапонски Системи за Здрав Дом

Јапонски Гравитационен Воден Систем

нема во моментот

Информација за производот: Јапонски Системи за Здрав Дом Јапонски Гравитационен Воден Систем

Преден филтер од микро-сунѓер: ги одстранува поголемите загадувачи.

Картридж со филтер

- Смола за размена на јони: Служи како омекнувач на водата. Произведува размена и ја полни водата со негативни јони, ги менува тешките метали.

- Активен јаглен: (направен од школка на кокосов орев) Едноставен, природна форма на филтрирање преку абсорпција. Одстранува хлор, непријатни мириси, бои и др

- Активен јаглен се користи со векови во лабораториите и болниците како едноставна, природна форма на филтрација.

- Керамика: Репродукција за создавање на pH балансирана вода.

- Зеолит: Ова е гранулиран материјал кој обезбедува дополнително филтрирање ја намалува тврдоста на водата и миризбите.

Минерални камења: Тие создаваат природна алкалност и придаваат на водата правилното ниво на pH. Минералните камења обезбедуваат друга природна форма на филтрација. Камењата во долниот дел на земјата потекнуваат од 800 метри длабочина под морското ниво. Во козметиката се користат овие камења за навлажнување на кожата. Постојат 18 видови минерали во камења.

Магнетен прстен: филтрирање Пи-Магус вода поминува низ магнетно поле од 1,200 Гаус кога го напушта резервоарот за да произведе магнетизирана, јонизирана вода.

Жива вода е основа за да се рекреираат квалитетите на уникатна изворска вода од Јапонски остров, околу кој научниците забележале дека вегетацијата е многу бујна и живописна во споредба со другите места.

Уникатните квалитети на оваа вода придонесуваат за

- ПРОЧИСТВАНЕ на внатрешните органи

- ПОДОБРУВАЊЕ на варењето

- ЗГОЛЕМУВАЊЕ на апетитОТ, ЗЛОУПОТРЕБАТА НА КАФЕ, алкохолни пијалоци и др.

- РЕГУЛИРАНЕ на тежината

- АЛКАЛИЗИРАНЕ НА ТЕЛОТО

- РЕГУЛИРАНЕ на крвниот притисок

- ЗАСИЛУВАЊЕ на имунолошкиот систем

- ЗГОЛЕМУВАЊЕ на енергијата

- ЗГОЛЕМУВАЊЕ на потенцијата

- ПОДМЛАДУВАЊЕ на организмот

- ПОДОБРУВАЊЕ на сонот

- НАМАЛУВАЊЕ на болките

 - ПОДОБРУВАЊЕ на состојба на кожата и косата

Значително го продолжува ТРАЕЊЕТО НА зачувување на свежината на овошјето и зеленчукот потопени кратко време во таква вода. Значително се зголемува изворот на енергија на градинарски растенија. Создава прекрасни услови за живот на декоративни риби, домашните миленичиња ја обожаваат оваа вода.

Повеќекратниот филтер за вода има широк спектар на отстранување на загадувачи содржани во водата, вклучувајќи хлор, хлорамин, олово, жива, бакар, железо, испарливи органски соединенија (VOC), како и на лош вкус и мирис.

Заситена вода со минерали. Регулира pH на крвта. Зголемува Алкалнота содржина. Ги намалува Оксидативните-Редуктори потенцијал (ORP).

Магнетната технологија создава средена молекуларна структура на водата, за да се зголеми нејзината биолошка активност.

Дизајнот и внатрешни компоненти се заштитени од меѓународен патент. Заверена од страна на Здружението на квалитетот на водата за пиење (USA) / асоцијација за квалитет на водите. Исполнува или надминува стандардите на меѓународната ANSI / NSF:

NSF стандард 42 (NSF): Елиминирање на хлор, хлорамин, подобрување на вкус и мирис, III класа на честички. NSF стандард 53 (NSF): за испарливи органски соединенија и тешки метали.

Располага со LED индикатор и ефикасност на филтер кертриџ за промена. Изработен целосно од рециклирани и биоразградливи материјали.

Food-класа полимер - не содржи BPA (бисфенол А).

Не ги ослободува водните штетни хемикалии.

Лесно се рециклира, го намалува влијанието врз животната средина

Состав:

- Систем за филтрирање на вода PiMag ® Waterfall

- Збир на филтри (патрон-1 единици + сунѓер филтри - 2 парчиња)

- Кисела филтер (минерални камења) - 1

 Капацитет на резервоарот за вода:

 Upper Gulf вода резервоарот 5 литри

 Сад за собирање на филтрирана вода 5,5 литри

 Магнетните ефекти: 1200 Гаус

 Димензии: 423h225h325 mm (висина, ширина, должина) Тежина: 3 kg (без вода)

Употреба:

Системот за филтрирање на вода е опремен со LED дисплеј кој ве известува за промената на филтерот. Зелената светлина покажува дека уредот е спремен за употреба. Црвената светлосна диода покажува дека патронот треба да се замени.

Замена по 3 месеци или 900 литри (кое и да настапи прво) *

Mineral Филтер: работен време - една година.

Tyxo.bg counter