Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Big Zone Arginin NOX - Boost 150 капc.

Big Zone Arginin NOX - Boost 150 капc.
Big Zone

Arginin NOX - Boost 150 капc.

нема во моментот

Информација за производот: Big Zone Arginin NOX - Boost 150 капc.

Arginin Nox Boost e моќна комбинација од азотен оксид и кофеин, за уште повеќе напумпување за време на вежбање. Азотниот оксид е гас во слободна форма, кој се произведува од човечкото тело со цел подобра врска меѓу одделните  ќелии. Производството на овој гас се врши преку разложувањето на аминокиселината  Л-Аргинин од ензими. Азотниот оксид ја контролира циркулацијата на крвта и го зголемува крвниот притисок, од каде до клетките достигнуваат повеќе хранливи материи и на тој начин имаме зголемување на мускулното ткиво. Азотниот оксид исто така помага за одделување на Гонадототропин и Адреаналинот, кој помагаат за зголемување на либидото. Самиот Л-Аргинин го зголемува нивото на хормонот за раст, пораст и оксидирање на мастите. Кофеинот го стимулира централниот нервен систем, центарот за дишење и појавува одлична термогена активност, ги претвора калориите во топлина и на тој начин го забрзува метаболизмот. Исто така ја стимулира мозочната кора, што води до зголемени ментални активности и спречување на заморот.

Состав:

 

Состав

100 грама

1 капсула

Енергија

1622 КЈ/(388 Kcal)

19,6 КЈ/(4.7 Kcal)

Протеини

94,1 гр.

1,1 гр.

Л-Аргинин

82,6 гр.

1,0 гр.

Јагленихидрати

0,0 гр.

0,0 гр.

Кофеин

3304 мг.

40 мг.

Употреба:

За најдобри резултати конзумирајте две капсули на ден (најдобро наутро и пред тренинг). 

Препорака на производителот е да се конзумираат на празен стомак.

Tyxo.bg counter