Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Big Zone BCAA Kaps 120 капс.

Big Zone BCAA Kaps 120 капс.
Big Zone

BCAA Kaps 120 капс.

нема во моментот

Информација за производот: Big Zone BCAA Kaps 120 капс.

BCAA  ги содржат трите аминокисиселини-левцин, изолевцин и валин. Кои заедно ги сочинуваат т.н. аминокиселини со разделена содржина (BCAA-Branch chained amino acids). Oвие аминокиселини имаат единствена структура и спаѓаат во незаменливи аминокиселини- не можат да се синтетизираат во организмот него треба да се примат од исхраната или пак од додатоците во исхраната. Тие сочинуваат 35% од мускулните протеини и се метаболизираат главно во скелетната мускулатура.  Големото значење на овој додаток е докажано кај повеќе спортисти. BCAA капсулите имаат способност да го зајакнат имунолошкиот систем и да ја зголемат синтезата на глутамин и аланин, што придонесува за заштита од распад на протеиновите структури во состојба на стрес. Аминокиселините со сврзана структура овозможуваат мускулен раст и во отсуство на тренинг. Овој ефект  се должи на фактот дека го зголемуваат по природен пат нивото на инсулин и хормонот за раст, кој се од суштинско значење за синтеза на протеини и за контрола на гликогените резерви во мускулатурата. Едно од неговите впечатливо својство на BCAA e дека тие помагаат во согорувањето на вишокот на маснотии во организмот. Овој процес е уникатен и карактеристичен само за аминокиселините со разделена содржина. При прием на BCAA концентрацијата во крвта се зголемува, организмот го препознава тоа како сигнал и го активира механизмот за кофристење на мастите за енергија. Ова има двојно дејство (согорување на мастите и зголемување на мускулна маса) и ги прави аминокиселините со разделена содржина незаменлив суплемент при интензивно вежбање. Левцинот како дел од таа структура е значајна аминокиселина која одговара за обновување на мускулните влакна. Најновите истражувања спроведени во еминентните  светски факултети и универзитети го вбројуваат Левцинот во аминокиселина која дава почеток на анаболните процеси на мускулот. 

Состав:

Доза: 4 капсули

Доза во пакување: 30

Aнализа

Во 100 гр.

Во капсула

Во 4 капсули

 

 

 

 

Енергија

1664 КЈ

12,4 КЈ

49,6 КЈ

Протеин

97,0 гр.

723 мг.

2,892 мг.

Јагленихидрати

0 гр.

0 мг.

0 мг.

Масти

0 гр.

0 мг.

0 мг.

Л-Левцин

41,6 гр.

310 мг.

1240 мг.

Л-Валин

Л-Изолевцин

20,8 гр.

20,8 гр.

155 мг.

155 мг.

620 мг.

620 мг.

Употреба:

Препорачаната еднократна употреба е 4 капсули, конзумирани со чаша вода, пред вежбање.

Може и да се подели на два пати по две капсули- пред и непосредно после вежбање. На тој начин ќе ги оптимизирате гликогените резерви и ќе ја зголемите издржливоста за време на вежбање, а со тоа ќе се активираат и анаболните процеси.

Tyxo.bg counter