Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Big Zone Pro Red Amino 4800 400 таб

Big Zone Pro Red Amino 4800 400 таб
Big Zone

Pro Red Amino 4800 400 таб

нема во моментот

Информација за производот: Big Zone Pro Red Amino 4800 400 таб

Red Amino 4800 се таблети кои содржат висококвалитетен комплекс од заменливи и незаменливи аминокиселини посебно прилагодени за потребите на секој спортист. Аминокиселините се исклучиво погодни за спортисти кои сакаат брзо да ја повратат мускулатурата после тренинг и на тој начин да го заштитат телото од катаболни процеси на кој е тоа подлежно после вежбање. Red Amino 4800 содржи целосен спектар на аминокиселини вклучувајќи ги слободните и сврзаните аминокиселини –Валин. Левцин и Изолевцин. Оваа успешна симбиоза од комплетната гама на заменливи и незаменливи аминокиселини постана универзален производ за мажи и жени од различна возрасна група и спортови.  За време на производството користени се чисти суровини и производи со висок квалитет. Користени се изолат од урутка, концентрат од сурутка како и ензимно разградена сурутка. Донесени под оваа форма аминокиселините, се заштедува времето и напорот за преработка на протеините и абсорбцијата во крвта а големата ефикасност и абсорбција се веќе докажани од спортистите кои ги земаат. Производот е во големо пакување кое е доволно за повеќе од 60 дена  и тоа го прави доста економично. И на тој начин си обезбедувате целосна виталност и позитивни резултати за најмалку два месеци.

Состав:

Анализа

Во 100 грама

Во таблета

Во 6 таблети

Енергија

1571 КЈ/376 Кcal

25,6 КЈ/6.1 Kcal

154 КЈ

Протеин

73,8 гр.

1,2 гр.

7,2 гр.

БЦАА

16,8 гр.

0,3 гр.

1,7 гр.

Јагленихидрати

4,7 гр.

0,1 гр.

0,5 гр.

Масти

5,8 гр.

0,1 гр.

0,6 гр.

Аминокиселини

 

 

 

 

Л-Аланин

5,6 гр.

0,06 гр.

0,37 гр.

Л-Аргинин

2,57 гр.

0,03 гр.

0,19 гр.

Л-Аспартинска киселина

10,91 гр.

0,13 гр.

0,79 гр.

Л-Цистин

2,66 гр.

0,,3 гр.

0,79 гр.

Л-Глутамин

16,87 гр.

0,02 гр.

1,22 гр.

Л-Глицин

1,67 гр.

0,02 гр.

0,12 гр.

Л-Хистидин

1,77  гр.

0,02 гр.

0,13 гр.

Л-Изолевцин

5,90 гр.

0,07 гр.

0,43 гр.

Л-Левцин

11,17 гр,

0,13 гр.

0,81 гр.

Л-Лизин

9,52 гр.

0,11 гр.

0,69 гр.

Л-Метионин

2,43 гр.

0,03 гр.

0,018 гр.

Л-Фенилаланин

3,24 гр.

0,04 гр.

0,23 гр.

Л-Пролин

5,31 гр.

0,06 гр.

0,38 гр.

Л-Серин

4,36 гр.

0,05 гр.

0,31 гр.

Л-Треонин

6,05 гр.

0,07 гр.

0,44 гр.

Л-Тирозин

3,09 гр.

0,04 гр.

0,22 гр.

Л-Валин

5,70 гр.

0,07 гр.

0,41 гр.

Л-Триптофан

1,62 гр.

0,02 гр.

0,12 гр. 


Употреба:

Дневната доза е шест таблети непосредно пред тренинг, конзумирани со многу течност.

Соодветна варијанта е и порцијата од шест таблети да биде поделена на два пати по три таблети, пред и после вежбање.

Tyxo.bg counter