Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

BioTech USA 100% L-Glutamine 240 гр.

BioTech USA 100% L-Glutamine 240 гр.
BioTech USA

100% L-Glutamine 240 гр.

нема во моментот

Информација за производот: BioTech USA 100% L-Glutamine 240 гр.

Аминокиселината L-глутамин е најчестата аминокиселина во мускулното ткиво  во слободна форма. Како и другите аминокиселини, L-глутаминот игра витална улога во протеинскиот метаболизам и мускулната реконструкција. L-глутаминот се апсорбира не само од мускулното ткиво,  исто така во големи количини од имунолошкиот и од дигестивниот системи. Во периодите на интензивен тренинг, нивоата на оваа аминокиселина можат да се намалат и телото може да биде неспособна да работи доволно. Ова може да доведе до исцрпување на количината L-глутамин во мускулите и на тој начин да дојде до распаѓање на мускулното ткиво.
Кога глутаминот е во недоволна количина, мускулното ткиво е прво која го “напаѓа”. На овој начин мускулното ткиво се разградува, што води до "рамни мускули", помалку сила и многу неповолна средина за мускулен раст .
L-глутаминот се користи при обид да се зголеми нивото на силата  за да се зголемат мускулен раст и сила и да се спречи разградувањето на мускулно ткиво, што може да се појави како резултат на интензивни тренинзи. Со дополнување на исхраната со L-глутамин,  спортистите  можат да го спречат разградување на мускулното ткиво и да го зголемат клеточниот обем.
BioTech 100% Glutamine е брз и лесен начин да ги обезбедите вашите  мускулите со глутамин!

Состав:

 

Доза :5 гр.

Дози во паковање : 48

 

 

Л-Глутамин

 

 

Употреба:

Конзумирајте една доза (5 гр.)пред една доза после тренинг.

Tyxo.bg counter