100 Whey

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

BioTech USA CoQ-10 30 kапсули

BioTech USA CoQ-10 30 kапсули
BioTech USA

CoQ-10 30 kапсули

нема во моментот

Информација за производот: BioTech USA CoQ-10 30 kапсули

За поддршка на срцето и крвните садови Coq-10 веќе постои во клетките на човечкото тело и учествуваат во процесот на производство на мобилна енергија. Бидејќи луѓето старет, износот на Coq-10 во организмот може да се намали. Коензимот Q-10, или Coq-10 се откриени во митохондриите на сите клетки. Coq-10 функционира како дел од мобилниот систем кој генерира енергија од кислород (во форма на АТФ) за телесни процеси. Coq-10 може да дејствува како антиоксиданс, за да се спречи мобилната штета од слободните радикали, создадени за време на интензивни вежби и за време на производството на енергија. Го забавува процесот на стареење, ја зголемува енергија , го зајакнува срцето, го  подобрува имунолошкиот систем, ја  интензивира издржливоста и аеробните  извршување  и го намалува крвниот притисок.  За спортистите,  дополнителните употреба на Coq-10 не е постојана, а како антиоксиданс идеална комбинација би  со други антиоксиданси како витамините Ц и Е.

Состав:

 

Доза : една капсула

Дози во паковање:  30

 

 Коензим Q 10

100 мг.

Употреба:

Се зема по една капсула на ден, со оброк.

Tyxo.bg counter