Pump Food

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

BioTech USA Vitamin C 1000

BioTech USA Vitamin C 1000
BioTech USA

Vitamin C 1000

нема во моментот

Информација за производот: BioTech USA Vitamin C 1000

Витаминот Ц (или аскорбинска киселина) е витамин  растворлив во вода, присутен во овошјето и зеленчукот.  Тој е еден од најиспитуваните и најопишуваните витамини, и е првиот синтетизиран витамин. Овој витамин има редукциони својства и учествува во многу биолошки процеси. Важен е за синтезата на колагенот и карнитинот, како и за метаболизмот на масните киселини. Тој е најсилниот антиоксиданс меѓу витамините кои се растворливи во вода. Витаминот Ц има неколку важни улоги во организмот на човекот:

  • влијае на растот на `рскавичното ткиво и на забите
  • има улога во синтезата на стероидните хормони
  • ја стимулира адреналинската функција и ослободувањето на адреналин  и норадреналин од сржта на надбубрежната жлезда
  • има антиоксидативно својство, односно учествува во отстранувањето на слободните радикали
  • Со доволна количина на витаминот Ц се осигурува добра структура на кожата, а таа станува затегната, поздрава и поубава, а коските, тетивите, рскавицата и крвните садови( капилари) стануваат поцврсти и поотпорни.

Состав:

 

Доза: 1 таблета

Дози во паковање:  100 таблети

 

Витамин Ц

1000 мг.

Citrus Bioflavonaid

110 mg.

Rosana Caina L (Flower)

50 mg.

Употреба:

Се употребува една таблета дневно.

Овој производ се препорачува на сите за да ја обезбедат потребната доза на витамин Ц, за зајакнување  на имунолошкиот систем.

Tyxo.bg counter