Pump Food

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

BSN CellMass ™ 640 гр.

BSN CellMass ™ 640 гр.
BSN

CellMass ™ 640 гр.

нема во моментот

Информација за производот: BSN CellMass ™ 640 гр.

Cell Mass ™ е производ, со чие конзумирање  се забрзува опоравувањето  после напорниот тренинг, се подобрува ефикасноста и се зголемува  масата. Оние кои веќе го користат овој извонреден производ, Cell Mass ™, укажуваат дека доколку се зема Cell Mass ™ во текот на денот,  вистинските  резултати  ќе ги почувствувате   во текот на утрешниот ден.
Една од карактеристиките на Cell Mass ™ е брзото  снабдување на мускулните клетки со креатин, фосфокреатин, глутамин,  фосфати, електролити и вода.
Утврден е  уште еден секундарен ефект на Cell Mass ™, која се огледа во намалувањето на телесната тежина кај лица со зголемена тежина. Еден од важните состојки на Cell Mass ™ производот  е CEM3 ™ (креатин етил естер малат), која е една форма на креатин која обезбедува зголемена апсорпција на креатинот. Со  помали дози се постигнува  поголема корист и се избегнува  појава на стомачни симптоми (надуеност, грчеви и слично).
Малат е меѓу производ на циклусот Кребс, каде се создава  АТП-молекулот , богат со енергија. Поради таа причина  CEM3 ™ влијае на нивото на АТП во мускулите, повеќе од вообичаената креатинска  форма.

Состав:

 

Доза: 16 гр.

Дози во паковање : 50

 

 

Енергетска вредност

 

40 kcal

Вкупно јагленихидрати

 

10 гр.

Шеќери

 

0 гр.

Натриум

 

70 мг.

 

Калиум

 

140 мг.

Калциум

 

80 мг.

Фосфор

 

150 мг.

СЕМЗ (Креатин Етил Естар Малат)

 

3000 мг.

Глутамин АКГ

 

2000 мг.

Muscle Cell Uptake Мешавина

 

950 мг.

Cinnulin-PF® (Воден екстракт од цимет)

 

 

Kaлциум Хидроген Фосфат

 

 

Kaлциум Дихидроген Фосфат

 

 

Натриум Дихидроген Фосфат

 

 

Други состојки

 

 

Moдификовани Полимери Глукоза, Природни и Вештачки Ароми, Калиум Цитрат, Лимонска киселина, Сукралоза, Калциум Силикат,  FD&C Red #40, FD&C Blue #1

 

Употреба:

Се зема два пати дневно. Првата доза после тренинг, а другата доза 6-8 сати пред или после првата доза во зависност кој дел од денот тренирате.

Во денови кога не тренирате с е земаат  две дози, најдобро наутро и во попладневните часови на празен стомак.

Tyxo.bg counter