Optimum Nutrition : Специјални формули

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Dymatize Alpha Lipoic Acid 90 капсули

Dymatize Alpha Lipoic Acid 90 капсули
Dymatize

Alpha Lipoic Acid 90 капсули

нема во моментот

Информација за производот: Dymatize Alpha Lipoic Acid 90 капсули

Alpha Lipoic Acid е масна киселина која му е потребна на телото за производство на енергија за одржување на нормалните телесни функции. Alpha Lipoic Acid ја претвара глукозата (шеќерот во крвта) во енергија.Alpha Lipoic Acid  е исто така и анти-оксидант, супстанца која ги неутрализира потенцијални штетните хемикалии т.н. слободни радикали. Тоа што ја прави Alpha Lipoic Acid уникатна е нејзината липосолубилна и хидро-солубилна природа, за разлика од останатите антиоксиданси кои дејствуваат само со вода, односно само со масти. Alpha Lipoic Acid ја поттикнува формацијата на глутадон во телото, додека останатите антиоксиданси како витамин С и Е го рециклираат. Глутадонот е важен антиоксиданс кој помага телото да ги елиминира потенцијално штетните супстанци во телото. Пушењето цигари, нездравата пржена храна, озонот, преголемото изложување на сонце, издувните гасови од автомобилите и загаденоста на воздухот се причина за создавање слободни радикали. Alpha Lipoic Acid е природен антиоксидант кој е познат по неговите уникатни способности за одржување комплетно здравје и успешно уништување на слободните радикали.

Состав:

 

 Доза: 1 капсула 

Дози во паковање: 90

 

 

Алфа липоева киселина 

 200 мг.

 Други состојки Желатин, Целулоза, Силикон Диоксид.

 

Употреба:

Се зема по една капсула 2-3 пати на ден.

Tyxo.bg counter