Pump Food

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Dymatize Bcaa 300 гр.

Dymatize Bcaa 300 гр.
Dymatize

Bcaa 300 гр.

нема во моментот

Информација за производот: Dymatize Bcaa 300 гр.

Dymatize BCAA 5050 комплекс е формула со максимален потенцијал дизајнирана  да обезбеди 5050 мг. чист комплекс  на слободна форма  на аминокиселините Л-Валин, Л-Леуцин  и Л-Изолевцин, а со тоа да  се спречи било каква можност за катаболизам (разградување) од вашите мускули.
Овие три аминокиселини кои се наоѓаат во протеините,  го сочинуваат разгранетиот ланец  на амино киселини (БЦАА) кои името го добиле  по својата единствена хемиска структура. Сите  аминокиселини со разгранета верига  се есенцијални аминокиселини и се дефинирани  како такви,  и нив телото не е во можност да ги произведува, и затоа  мора да се внесат преку исхраната.

Присуството на аминокиселини со разгранета верига БЦАА за  време на тренингот со тежини придонесува за зголемување на мускулниот раст  за околу  100%! Овој факт е многу битен , бидејќи тоа е голем стимулирање на синтезата на протеините во мускулите ,механизам кој овозможува поголем и побрз раст на мускулите.

Конзумирањето на БЦАА со соодветен тренинг води до  многу повисока фосфорилација на ензими кои ги синтетизираат протеините  во мускулите. Овој протеин игра важна улога во активирање на синтезата на протеините во мускулите. Зголемена фосфорилација на 70-kDa S6 протеин  значи поголема  синтезата на протеините во мускулите. 

Познато  е дека  аминокиселините се одговорни за синтеза на протеини, и оттаму и  нивното име на "градежни блокови". Во последните неколку години, научниците имаат спроведено многу студии за БЦАА обидувајќи   да го установат  нивниот анти-катаболен потенцијал (спречување на разградувањето намускулите ) и анаболен  (изградување на мускулите) .Истражувањата покажаа дека BCAA е многу важна компонента за ефикаснен  мускулен раст,  производство на енергија и опоравување на мускулите после вежбање.

Состав:

Доза   5 гр.

Изолевцин

 

1262 мг.

Левцин

2526 мг.

Валин

1262 мг.

Употреба:

5 грама пред тренингот и 5 грама по тренингот се меша со вода. 

Tyxo.bg counter